Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Бронювання від мобілізації: чи можуть призвати спортсменів у грудні

Доволі велика кількість українців мають право на отримання бронювання від мобілізації, в зв'язку зі своєю роботою

Фото: УНІАН,Pexels. Колаж: Pro Війну

Бронь для спортсменів

Фото: УНІАН,Pexels. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до війська призивають чоловіків, що мають статуси військовозобов'язаних. При цьому, частина з таких чоловіків мають право на бронювання від призову, зокрема, це стосується багатьох спортсменів.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт.

Мобілізація спортсменів

Варто зазначити, що наразі значна кількість спортсменів в нашій країні мають право на бронювання від призову, адже вони беруть участь у різноманітних змаганнях та представляють Україну на міжнародній арені.

"Ми працювали та працюємо над цим питанням. Коли я працював у міністерстві, ми також працювали над тим, щоб забронювати наших спортсменів. Частково є наші заброньовані спортсмени, частково є наші заброньовані тренери", – сказав Вадим Гутцайт.

Крім того, голова Національного олімпійського комітету зазначив, що наразі всіх спортсменів забронювати не можна, проте, частина з них все ж мають такий статус.

Слід зазначити, що за словами Гутцайта, доволі багато українських спортсменів ще в перші дні війни пішли на фронт, щоб захистити нашу країну ворога.

Бронювання для ФОПів

Раніше ми писали про те, чи мають право особи, які є підприємцями забронювати себе від мобілізаційних процесів. Так, згідно з Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а також постановою Кабінету міністрів України №76, громадяни, які мають статус фізичної особи-підприємця не можуть самі себе забронювати від призову, адже вони підлягають мобілізації на рівні з іншими чоловіками.

Крім того, підприємці також не мають права забронювати своїх працівників від мобілізації.

Однак, слід зазначити, що все ж існують ситуації, коли фізичної особи-підприємці можуть отримати бронювання від мобілізації:

  • у випадку, якщо ФОПи виконують замовлення, які пов'язані з оборонною промисловістю України;
  • у випадку, якщо ФОПи виконують замовлення, які необхідні для забезпечення обороноздатності країни для органів місцевої влади або ж військових адміністрацій.

Слід зазначити, що наразі деякі підприємства та компанії мають можливість бронювати своїх працівників від загальної мобілізації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто може бути звільнений з військової служби. Також ми повідомляли, що думають у Верховній Раді стосовно можливого призову жінок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.