Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни залишають після себе лише руїни: який вигляд має звільнена Кліщіївка (фото)

Бійці 5-ї окремої штурмової бригади показали що зараз відбувається з селищем

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Бійці 5-ої окремої штурмової бригади опублікували відео Кліщіївки

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зараз на Сході України йдуть вкрай запеклі бої. Кожен клаптик нашої землі виборюється важкими зусиллями української армії. Нещодавно наші захисники показали відео, як зараз виглядає звільнене село Кліщіївка Донецької області.

Його 5-та окрема штурмова бригада опублікувала у своєму Telegram-каналі.

"Ворог не шкодує снарядів, знищуючи наші міста та села, все те, що близьке і рідне нам Українцям! Але ЗСУ крок за кроком звільняють від окупантів нашу землю, і дуже скоро рани на тілі нашої країни загояться, а ворога буде знищено!", – йдеться у повідомленні цієї бригади.

Село Кліщіївка після російскьої агресії
Село Кліщіївка після російскьої агресії
Фото: Telegram-канал 5-ої окремої штурмової бригади

Нагадаємо, кілька днів тому ЗСУ звільнили село Кліщіївка біля Бахмута. Про це повідомили бійці штурмової бригади Національної поліції України "Лють".

"Кліщіївка наша! Бійці бригади "Лють" разом із побратимами з сил оборони повернули український стяг над звільненою Кліщіївкою! Щоденно проявляючи титанічні зусилля, героїзм та звитягу, воїни крок за кроком виборювали нашу землю", – йдеться у повідомленні.

Українські захисники опублікували відео з Кліщіївки (скриншот)
Українські захисники опублікували відео з Кліщіївки (скриншот)
Фото: Telegram-канал 5-ої окремої штурмової бригади

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Кліщіївки у вечірньому зверненні та подякував захисникам.

Чому це важливо

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEDOM розповів про важливість звільнення Кліщіївки. Він зазначив, що це важливо для просування до дороги, через яку росіяни здійснюють логістику до Бахмута.

"В перспективі, звільнення цих населених пунктів (Андріївки та Кліщіївки – ред.), безумовно, є плацдармом для подальшого просування української армії на схід і надалі в ході просування до дороги, яка з’єднує тимчасово окупований Бахмут з Горлівкою. За допомогою цієї автомобільної магістралі росіяни забезпечують логістику того самого гарнізону путінської армії, щоб діяти на території міста-фортеці Бахмута", – повідомив експерт.

Зеленський відверто висловився щодо контрнаступу ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нинішній контрнаступ є непростим, але наші захисники щодня рухаються вперед.

"Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І незважаючи на це, це рухається не дуже швидко", – сказав президент.

За його словами, Україні потрібно максимально звільнити свою територію.

"Навіть якщо це менше кілометра або сотні метрів, ми повинні це зробити. Ми не повинні дати Путіну паузу", – наголосив Зеленський.

Водночас він додав, що росіяни повинні знати, що Україна має повне моральне право атакувати ті місця, які вони використовують для запуску ракет.

Раніше ми писали, яка кількість росіян здалася у добровільний полон. Також повідомляли, чи закінчиться війна у цьому році, на думку генерала США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.