Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чи закінчиться війна у цьому році – генерал США зробив важливу заяву

Генерал Сполучених штатів Америки Марк Міллі прокоментував актуальний контрнаступ України

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

ЗСУ не "провалили" контрнаступ

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Для повної перемоги України знадобиться дуже багато часу. Виконати всі необхідні для цього завдання під час нинішнього контрнаступу не вдасться. При цьому він все одно "не провалився", як вважають деякі.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, якого цитує The Hill.

"В окупованій частині України – понад 200 000 російських солдатів. Нинішній наступ, хоч і важливий, має обмежені операційні та тактичні цілі. Навіть якщо вони будуть повністю досягнуті, вони не виб'ють усіх росіян", – сказав Міллі.

Генерал відмовився робити прогноз, скільки часу може зайняти повне звільнення України. Однак, він підкреслив, що для досягнення цієї мети за допомогою військових дій будуть потрібні "дуже значні зусилля протягом суттєвого періоду часу".

Міллі відзначив, що досягнення цієї мети вимагатиме надзвичайно великих зусиль, оскільки повна перемога під час даного контрнаступу – "це дуже висока планка" з огляду на поставлене завдання та ресурси, доступні для його виконання.

Проте він також додав, що контрнаступ ЗСУ "не провалився". Були часткові успіхи й "Україна має велику бойову силу".

"Вони не зазнали невдачі. Є коментарі про те, що цей наступ якимось чином провалився, але він не провалився", – сказав Міллі.

Адмірал НАТО про ситуацію в Росії

Адмірал Північноатлантичного Альянсу Роб Бауер вважає, що Росія останнім часом зіткнулася з серйозними проблемами. Однією з найважливіших є відсутність надійних партнерів, і це змушує країну-агресора співпрацювати з "ненадійними" союзниками. Крім того, за словами Бауера, Російська Федерація з кожним днем стає все більше залежною від не найкращих союзників.

Військовий також додав, що з кожним днем армія Російської Федерації втрачає все більше позицій у війні проти України, погіршуючи своє становище. До того ж наразі вся Росія сильно постраждала від санкцій, запроваджених західними країнами, і також відчуває дипломатичну ізоляцію через свої агресивні дії.

Раніше ми описували подробиці таємної операції "Синиця". Також розповідали, чи можна отримати відстрочку від служби, якщо чоловік морально не готовий.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.