Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Перспектива існує? Чим можуть займатися іноземні війська в Україні

Експерт Петро Черник наголосив, що військові західних партнерів можуть суттєво допомогти ЗСУ, навіть не беручи участі у бойових діях на передовій

Фото: сайт НАТО, Геншатб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Деякі країни розглядають можливість відправки своїх військових в Україну

Фото: сайт НАТО, Геншатб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Західні країни-партнери розглядають можливість відправки своїх військових в Україну. Проте, вони точно не братимуть участі у бойових діях.

Про це розповів військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник.

"Я вважаю, що ні про ніяку передню лінію фронту не може бути й мови, допоки не буде очевидності удару. Наприклад, коли ракета не прилетить до Бундестагу чи на Єлисейські поля. До цього моменту штатні війська на лінію боєзіткнення не ступлять", – заявив він в ефірі телемарафону.

За словами Черника, перспектива відправки іноземних військ в Україну існує. Це доволі реально організувати не від імені партнерства з НАТО, а з окремими країнами ЄС, без прив’язки до Альянсу.

"Спадають фобії стосовно Путіна і це чудово. Наприклад, у червні 2022 року Himars видавалися фантастикою, потім Patriot так само, танкова коаліція та західні літаки, все здавалося фантастикою. Тепер це все, за винятком авіації, яка надійде пізніше, вже є. Розмову стосовно цього вже почали, то ж можливо це і дійде до певної точки", – сказав Черник.

За словами експерта, іноземні війська можуть помітно допомогти Силам оборони України навіть не беручи участі в активних бойових діях.

"Це може працювати за принципом зміщення, у нас є величезний білоруський кордон, на якому стоять наші величезні сили. Ми мусимо їх там тримати, бо противник з іншого боку стоїть. І якщо наші сили відправити на фронт, а замість них стають європейські війська, такий механізм цілком робочий. І казки, що це неможливо – це лише казки. Це робоча тема, сподіваємося, до цього дійде", – зазначив Черник.

Столтенберг висловився щодо введення військ в Україну

Раніше ми писали про те, що генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошував, що союзники країни НАТО не мають наміру вводити війська в Україну. Але вони й надалі продовжуватимуть надавати допомогу ЗСУ.

Як відомо, нещодавно президент Франції Емануель Макрон висловився за введення в Україну військ НАТО. Схожої думки притримується і французький прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сказав начальник ГУР про війну в Україні. Також ми повідомляли, що в ЄС заблокували закупівлю снарядів для України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.