Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Головна проблема на фронті: Буданов розповів, чого не вистачає ЗСУ

В Головному управлінні розвідки України висловилися з приводу теперішньої ситуації на фронті

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Буданов зробив заяву про війну

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що наразі ситуація на фронті є доволі складною. Зокрема, це насамперед пов'язано з недостатньою кількістю боєприпасів та снарядів у бійців Збройних сил України.

Про це він заявив в інтерв'ю французькому виданню Liberation.

Буданов про війну

Під час інтерв'ю Кирило Буданов заявив, що наразі обстановка на російсько-українському фронті є доволі складною. За його словами, це насамперед пов'язано з тим, що бійцям Збройних сил України та інших військових формувань не вистачає достатньої кількості боєприпасів.

"Погана (ситуація на фронті, – ред.), але не критична. Дійсно, не вистачає снарядів, і на це є об'єктивні причини. Ми вже два роки ведемо війну високої інтенсивності", – заявив глава ГУР.

Також Буданов заявив, що зараз війна не знаходиться у фазі застосування зброї масового знищення. Однак, все інше озброєння давно використовується (зокрема, начальник ГУР згадав про стратегічну авіацію, підводні човни тощо).

В ЄС заблокували закупівлю снарядів

Раніше ми писали про те, що три країни Європейського Союзу виступили проти закупівлі снарядів та боєприпасів для України за межами блоку.

Зокрема, серед них опинилися:

  • Греція;
  • Франція;
  • Кіпр.

Представники Європейського Союзу заявили, що такі дії цих країн можуть бути пов'язані з тим, що вони хочуть отримувати достатню кількість замовлень в зв'язку активним нарощуванням виробництва зброї на своїх підприємств.

Однак, відомий французький чиновник ще в січні зробив заяву, в якій сказав, що його держава не буде виступати проти закупівлі боєприпасів для України поза межами блоку. Проте, лише у випадку, якщо ЄС не зможе надати Україні 1 мільйон снарядів до березня 2024-го року.

Чимало озброєння для України постачають і Сполучені Штати Америки. Зокрема, ця держава надає не лише велику кількість боєприпасів та снарядів, а й чимало техніки. Також нашій державі допомагають й інші держави, які не є членами ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи може Україна отримати шведські винищувачі Gripen. Також ми повідомляли, що відомо про французькі літаки Mirage 2000D та чим вони можуть допомогти Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.