Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна в Україні: чому ЗСУ поки що не готові до контрнаступу

Військовий експерт зазначає, що до кінця літа 2024 року Росія має намір мобілізувати до 300-500 тисяч людей

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Експерт каже, що розпочинати контрнаступ варто у 2025 році

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

У 2024 році Збройні сили України мають стабілізувати ситуацію на передовій, російській армії треба не дозволити прорвати оборону. А вже наступного року варто вже переходити до контрнаступу.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" майор запасу Національної гвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Тобто весь світ готується до серйозних бойових дій. Наразі нам потрібно стабілізувати ситуацію й не дати ворогу пролізти там, де він намагається атакувати. Ми віримо, що зможемо це зробити, але, на жаль, є передчуття, що лінія фронту буде рухатися на захід, і трохи ще буде зміщуватися. Тому що ще не готові фортифікації, а ворог підсилює свої резерви", – зазначив військовий.

Крім того, за словами Олексія Гетьмана, до літа 2024 року в Росії мають намір мобілізувати 300-500 тисяч людей.

Якщо ж бойові дії зупиняться на тих напрямках, де вони тривають зараз, у такому випадку може розпочатися позиційна війна.

"Напевно Путін хоче перетворити бойові дії на нових позиціях на продовження АТО, і це може тривати довго, якщо ми не розв'яжемо це питання військовим шляхом за допомогою партнерів. Дипломатичним шляхом це вирішити неможливо тому, що росіяни точно не захочуть виходити з наших територій, а ми не будемо домовлятися про те, щоб віддати частину наших територій в обмін на припинення бойових дій", – зауважив майор запасу НГУ.

Де Росія може почати ще одну війну

Як ми зазначали вже раніше, російський диктатор Володимир Путін вважає Придністров'я своїм, в рамках концепції "русского міра". Тобто не варто виключати можливість, що росіяни в цьому регіоні можуть спробувати спровокувати новий конфлікт.

Як відомо, в Придністров'ї розташували близько 2000 російських військових (так званих "миротворців"). Експерти запевнили, що цього може бути недостатньо для організації нового конфлікту в Європі.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, чи може Альянс ввести війська в Україну. Також ми повідомляли, чи можуть російські окупанти здійснити атаку на північ країни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.