Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Введення військ НАТО в Україну: Столтенберг озвучив позицію альянсу

Генеральний секретар НАТО на фоні останніх чуток щодо можливого введення військ в Україну зробив свою заяву

Фото: Jens Stoltenberg/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Столтенберг розповів, чи може НАТО ввести війська в Україну

Фото: Jens Stoltenberg/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

За словами Єнса Столтенберга, наразі НАТО не планує вводити свої війська для допомоги Україні. Проте, країни Альянсу й надалі готові підтримувати нашу державу.

Про це Єнс Столтенберг розповів в інтерв'ю AP.

Введення військ НАТО

У коментар Єнс Столтенберг зазначив, що союзники країн Північноатлантичного Альянсу наразі не планують вводити війська до України. Однак, вони й надалі будуть продовжувати безпрецедентну підтримку нашої держави.

"Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Ми робимо це з 2014 року й активізувалися після повномасштабного вторгнення. Але планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає", – сказав генсек.

Зазначимо, що чутки щодо можливого введення військ НАТО в Україні з'явилися на фоні останніх заяв європейських лідерів. Зокрема, про це нещодавно сказав президент Франції Емануель Макрон. Також, схожої думки притримується і французький прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Натомість, прем'єр-міністр Швеції заявив, що зараз питання щодо можливого введення військ НАТО в Україні є не зовсім актуальним.

Чи можуть росіяни атакувати Північ

Раніше представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив про те, що зараз у російської армії немає достатньої кількості сил для того, щоб здійснити атаку на північну частину України.

Проте, це не заважає росіянам здійснювати регулярні обстріли по територіях:

  • Сумщини;
  • Харківщини;
  • Чернігівщини;

"Укріплювати кордон на цьому напрямку, безпосередньо по лінії кордону, досить складно. Це практично не можливо через знову таки обстріли. Тому безпека й обороноспроможність нашої країни забезпечується в максимальній близькості до кордону", – йдеться у заяві представника ДПСУ.

Крім того, варто зазначити, що доволі часто російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються проникнути на територію нашої держави. Проте, прикордонники та військові Збройних сил України дають належну відповідь ворогу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сказав начальник ГУР про війну в Україні. Також ми повідомляли, що в ЄС заблокували закупівлю снарядів для України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.