Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Підступні плани Росії: чи можуть окупанти здійснити атаку на північ

В Державній прикордонній службі висловилися з приводу ситуації на російсько-українському та білорусько-українському кордонах

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Можливий наступ на півночі

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі бійці Державної прикордонної служби активно будують укріплення на кордоні з Росією та Білоруссю на півночі. Однак, наразі у ворога немає достатньої кількості сил для того, щоб здійснити наступ.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу.

Ситуація на півночі

Насамперед Демченко заявив, що наразі у російської армії на півночі немає достатньої кількості сил задля здійснення наступу на територію України.

Однак, незважаючи на це, окупанти продовжують регулярно обстрілювати території:

  • Сумської;
  • Чернігівської;
  • Харківської областей.

"Укріплювати кордон на цьому напрямку, безпосередньо по лінії кордону, досить складно. Це практично не можливо через знову таки обстріли. Тому безпека й обороноспроможність нашої країни забезпечується в максимальній близькості до кордону", – заявив Андрій Демченко

Крім того, нерідко російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються проникнути на територію України. Однак, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники та інші представники Сил оборони дають їм відсіч.

Буданов про війну

Раніше очільник Головного управління розвідки в одному з інтерв'ю розповів про те, що наразі основною проблемою для бійців ЗСУ є недостатня кількість боєприпасів.

Глава ГУР додав, що ситуація в дійсності є поганою, але не критичною. Серед причин, чому саме Україні не вистачає боєприпасів Буданов заявив, що наша країна вже два роки веде війну високої інтенсивності.

Крім того, в інтерв'ю Кирило Буданов сказав, що зараз війна між Україною та Росією все ж не знаходиться у фазі застосування зброї масового знищення. Проте, фактично все інше озброєння, починаючи від стратегічної авіації і закінчуючи підводними човнами вже давно застосовується у війні між Україною та Росією.

Також під час цього інтерв'ю начальник ГУР зробив чимало інших важливих заяв. Зокрема, він згадав про отруєння своєї дружини Маріанни Буданової.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Євросоюзі заблокували закупівлю снарядів для України поза межами блоку. Також ми повідомляли, в якому випадку Збройні сили України можуть отримати винищувачі Gripen.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.