Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Потреби української армії: в ЗСУ розповіли, кого не вистачає війську

Наразі Збройним силам України потрібна достатньо велика кількість різних військових професій

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Потреби ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до армії призивають військовозобов'язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років. Однак, наразі ЗСУ потрібні бійці різних спеціальностей.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ України Володимир Фітьо.

Потреби ЗСУ

Фітьо зазначає, що ключовою потребою української армії є формування нових бригад у складі Збройних сил України. Тому, війську потрібні будь-які професії.

"Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна. Припустимо, ви зацікавилися якоюсь бригадою. Наприклад, 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила. І ви хочете бути там артилеристом. Тоді ви просто звертаєтеся в цю бригаду, отримуєте відношення на дану посад", – зазначив Фітьо.

Фітьо також запевнив, що у випадку підписання такого контракту військовозобов'язана особа зможе потрапити саме туди, куди вона бажає. Така форма контракту, за словами представника Сухопутних військ України називається "до оголошення демобілізації".

Мобілізація поліцейських

Раніше ми писали про те, що голова Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв'ю Українським новинам розповів, чому в країні неможливо мобілізувати поліцейських.

Він зазначив, що чисельність Нацполіції наразі складає близько 100 тисяч осіб (Кабінетом міністрів України було затверджено 120 тисяч осіб). При цьому, з них:

  • 80 тисяч чоловіків;
  • 20 тисяч жінок;
  • 20 тисяч оперативників;
  • 20 тисяч слідчих;
  • декілька тисяч поліцейських, які захищають країну на фронті.

"Стосовно тих, хто міг і хотів піти на фронт, – з першого дня війни ми відпускали всіх. Ті, хто хотів піти в ЗСУ, вони зробили це. У нас система побудована так, що ми не можемо переводити людей в ЗСУ. Наприклад, СБУ може, тому що вони є військовослужбовці. У нас же спеціальні звання, і ми не можемо переводити", – йдеться у заяві голови Нацполіції України.

Додамо, що офіцери Національної поліції, які після звільнення вирішили вступити до лав Збройних сил України будуть проходити військову службу, як рядові (у випадку, якщо вони не проходили військову службу раніше).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи мають спортсмени в Україні право на отримання відстрочки від мобілізації. Також ми розповідали, чи можуть ФОПи самі себе забронювати від призову.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.