Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація 100 тисяч правоохоронців – у Нацполіції відреагували на ідею чиновників

В Україні нерідко обговорюють можливу мобілізацію правоохоронців до Сил оборони, проте, деякі поліцейські вже давно протистоять ворогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація поліцейських

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В лютому 2022-го року в країні було введено воєнний стан та загальну мобілізацію. Після чого чоловіки з різними професіями були призвані до війська. Зокрема, це стосується і деяких поліцейських.

Про це в інтерв'ю Українським новинам розповів голова Національної поліції України Іван Вигівський.

Мобілізація поліцейських

Вигівський зазначив, що деякі громадяни, державні посадовці та інші особи заявляють, що до лав Збройних сил України можна мобілізувати близько 100 тисяч поліцейських, адже їх всього в країні 250 тисяч.

У відповідь на такі слова, Вигівський зазначив, що штатна чисельність Нацполіції України складає всього 120 тисяч осіб, адже вона була затверджена Кабінетом міністрів. Однак, фактично в Нацполіції зараз є лише 100 тисяч правоохоронців, серед них :

  • 20 тисяч жінок;
  • 80 тисяч чоловіків;
  • 15 тисяч слідчих;
  • 20 тисяч оперативників;
  • тисячі людей, які на фронті.

"Стосовно тих, хто міг і хотів піти на фронт, – з першого дня війни ми відпускали всіх. Ті, хто хотів піти в ЗСУ, вони зробили це. У нас система побудована так, що ми не можемо переводити людей в ЗСУ. Наприклад, СБУ може, тому що вони є військовослужбовці. У нас же спеціальні звання, і ми не можемо переводити", – додав Вигівський.

Слід зазначити, що поліцейські, які мають офіцерські звання після вступу до ЗСУ стають рядовими, якщо вони не проходили військову службу.

Призов спортсменів

Раніше ми писали про те, що очільник Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів, чи мають спортсмени право на отримання броні від мобілізації.

"Ми працювали та працюємо над цим питанням. Коли я працював у міністерстві, ми також працювали над тим, щоб забронювати наших спортсменів. Частково є наші заброньовані спортсмени, частково є наші заброньовані тренери", – сказав Гутцайт.

Він додав, що наразі забронювати всіх українських спортсменів від мобілізації не можна, однак, значна частина з них все ж мають такий статус. Також Гутцайт зазначив, що чимало спортсменів після початку повномасштабної війни взяли до рук зброю та пішли захищати країну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи мають можливість ФОПи самі себе забронювати від мобілізації. Також ми повідомляли, хто може бути звільнений з військової служби в 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.