Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Призов на службу у січні: чи будуть мобілізувати багатодітних чоловіків

Особи, які мають право на відстрочку під час воєнного стану та мобілізації не можуть бути призвані до війська

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація багатодітних

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Загальна мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення Росії. Під час цього процесу до лав ЗСУ призивають військовозобов'язаних осіб, проте, деякі з них мають право на отримання відстрочки від мобілізації.

Про те, чи можуть мобілізувати багатодітних чоловіків до армії йдеться в Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Мобілізація багатодітних батьків

Наразі чинним законодавством передбачено, що військовозобов'язані чоловіки та жінки, на утриманні яких перебуває троє або більше дітей не можуть бути мобілізовані до лав Збройних сил України чи інших військових формувань.

Однак, для того, щоб підтвердити статус багатодітної сім'ї таким особам потрібно звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій або ж до виконавчих органів.

Також додамо, що для цього необхідно надати певні документи:

  • заява на оформлення посвідчення багатодітних батьків;
  • фотокартку (30 на 40 мм);
  • копію посвідки на постійне місце проживання;
  • копію паспортів батьків;
  • копію свідоцтва про народження дітей;
  • копію свідоцтва про шлюб;
  • документи, які підтверджують факт виховання дитини тощо.

Зазначимо, що також до армії не можуть мобілізувати чоловіків, які самостійно виховують хоча б одну дитину.

Головні потреби армії

Раніше ми писали про те, що начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ України Володимир Фітьо розповів, які чоловіки наразі потрібні Збройним силам.

"Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна. Припустимо, ви зацікавилися якоюсь бригадою. Наприклад, 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила. І ви хочете бути там артилеристом. Тоді ви просто звертаєтеся в цю бригаду, отримуєте відношення на дану посад", – сказав він.

Крім того, Фітьо додав, що у випадку, якщо така особа буде мобілізована за власним бажанням, тоді вона неодмінно потрапить саме туди, куда забажає. Така форма контракту називається "до оголошення демобілізації".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть в Україні мобілізувати працівників правоохоронних органів. Також ми повідомляли, чи мають право ФОПи самі себе бронювати від мобілізаційних процесів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.