Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В районі Авдіївки ворог застосовує "тактику кротів": як це вплине на хід війни

Для того, щоб оточити Авдіївку та взяти під контроль всю Донецьку область, окупанти вдаються до крайнощів

Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти знищують Донеччину

Фото: Генштаб ЗСУ

Йдеться про "тактику кротів". Таким чином Червона армія воювала в 1941 році.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своїй соціальній мережі.

"У районі Авдіївки окупанти почали застосовувати тактику кротів, вони риють тунелі до наших позицій, щоб таємно підібратися ближче і вискочити з цього тунелю перед нашими окопами", — пояснив Жданов.

Завдання росіян – закидати наші позиції тілами, тому хвилі їхніх атак тривають цілодобово.

Натомість ЗСУ успішно тримають оборону. Зокрема, поблизу Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського українці відбили понад 15 ворожих атак.

Крім цього, експерт повідомив, що українській розвідці стало відомо про застосування росіянами роботизованих транспортних машин із дистанційним керуванням.

"Це платформи, що підвозять боєкомплект, воду і продовольство на передній край. Також в їхнє завдання входить евакуація поранених. У нас тільки дослідні зразки, намагаємося ганяти їх полігонами, в окремих підрозділах проводимо випробування, а у них це надійшло у війська", – заявив експерт.

Що допомогло ЗСУ змінити ситуацію на фронті

Раніше ми писали, що у бійців ЗСУ з’явилась велика кількість озброєння і техніки, які кардинально змінюють ситуацію на полі бою на користь України. Така перевага стала можливою завдяки пакетам військової допомоги від західних партнерів.

За словами генерала-лейтенанта Сергія Наєва, для захисту повітряного простору України від ворожих крилатих ракет та безпілотників ЗСУ вже отримали:

  • ЗРК Gepard;
  • MK Victor;
  • Avenger;
  • ПТРК Javelin;
  • ПЗРК Stinger.

Також Наєв детально розповів, як допомагає на війні інше надане партнерами озброєння:

  • міліметрові кулемети Browning M2 — використовують для ліквідації піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту;
  • 82- та 120-міліметрові міномети іноземного виробництва — для знищення живої сили противника в укриттях, окопах, а також для руйнування фортифікаційних споруд;
  • спеціальні броньовані та вантажні автомобілі допомагають успішно та швидко виконувати завдання з логістичного забезпечення.

Британська розвідка попередила про плани РФ на Авдіївку

Ми зазначали, що російська армія готує масштабний наступ за кількома напрямками на лінії фронту. Насамперед це стосується Авдіївки, яка є важливою точкою на шляху російських сил до повної окупації Донеччини.

Експерти вважають, що Авдіївка є значною перешкодою для ворожої армії, саме тому окупанти розпочали комбінований наступ. Скоріше за все, загарбники атакуватимуть місто за допомогою кількох бронетанкових батальйонів. В їхніх планах оточити Авдіївку.

Проте, станом на зараз, РФ має значні втрати військової техніки та особового складу, тоді як українські захисники успішно відстоюють наступ російських військ.

Нагадаємо, армія ворога намагатиметься захопити доволі велику територію нашої держави. Також ми писали, яка ситуація в Авдіївці зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.