Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Найзначніша наступальна операція – британська розвідка попередила про плани РФ на Авдіївку

Напередодні країна-агресор заявила, що планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня

Фото: ВВС. Колаж: Pro Війну

В Міноборони Британії розповіли, чи заволодіють окупанти Донеччиною

Фото: ВВС. Колаж: Pro Війну

Російська армія готує масштабний наступ за кількома напрямками на лінії фронту. Насамперед це стосується Авдіївки, яка є важливою точкою на шляху російських сил до повної окупації Донеччини.

Про це йдеться в огляді британського Міністерства оборони.

Експерти вважають, що Авдіївка є значною перешкодою для ворожої армії, саме тому окупанти розпочали комбінований наступ. Скоріше за все, загарбники атакуватимуть місто за допомогою кількох бронетанкових батальйонів. В їхніх планах оточити Авдіївку.

"Ймовірно, це буде найзначніша наступальна операція, зроблена Росією як мінімум від січня 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Проте, станом на зараз, РФ має значні втрати військової техніки та особового складу, тоді як українські захисники успішно відстоюють наступ російських військ.

"Повільний прогрес і великі втрати, ймовірно, призвели до зміни повідомлень Росії з наступу на "активну оборону", оскільки успішне взяття Авдіївки видається дедалі більш малоймовірним у короткостроковій перспективі", — повідомили у британській розвідці.

Які плани у РФ на Авдіївку

Раніше ми писали, що армія ворога намагатиметься захопити доволі велику територію нашої держави.

"Вони обрали чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлена задача вийти на адмінкордони Донецької області. Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі вже їм буде простіше дійти до Покровська, і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива", — сказав очільник Авдіївської міської військової адміністрації.

Крім того, Віталій Барабаш зазначив, що наразі російські окупанти фактично "стирають" Авдіївку з лиця землі. Вони здійснюють масовані артилерійські обстріли по території міста, а також намагаються наступати з усіх сторін. Однак, поки що армія Росії не може похвалитися серйозними успіхами на цьому напрямку.

Яка ситуація в Авдіївці зараз

Ми зазначали, що росіяни значно посилили інтенсивність своїх обстрілів, але ЗСУ тримають свої позиції.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації заявив, що під Авдіївкою ворог намагається просуватися вперед за допомогою важкої техніки.

"Четверту добу тривають бої. Запеклі й дійсно без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Гатять з усього, що у них є. Активно працює (ворожа − ред.) авіація. По Авдіївці − ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту. По позиціях навіть і не рахували − їх дуже багато − сотні обстрілів по позиціях. Десятки за ніч по самому місту", – уточнив Барабаш.

Він каже, що ворожі штурми не припиняються ні вдень, ні вночі.

Нагадаємо, що СБУ назвала імена навідників удару по селу Гроза. Також ми писали, що російські окупанти пішли в наступ в районі міста Авдіївка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.