Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія змінила плани щодо війни в Україні – що задумали в Кремлі

Окупанти намагатимуться захопити доволі велику територію України на Донбасі

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупанти хочуть захопити Донеччину

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад півтора роки. Наразі найгарячішою є ситуація на східних ділянках фронту, адже там російські окупанти відновили активні наступальні дії та намагаються захопити деякі населені пункти.

Про це в ефірі Українського радіо повідомив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Що відомо про наступ росіян

За словами українського чиновника, армія ворога намагатиметься захопити доволі велику територію нашої держави. Зокрема, він заявив, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

"Вони поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлена задача вийти на адмінкордони Донецької області. Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі вже їм буде простіше дійти до Покровська, і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива", - сказав очільник Авдіївської міської військової адміністрації.

Крім того, Віталій Барабаш зазначив, що наразі російські окупанти фактично "стирають" Авдіївку з лиця землі. Все через те, що вони здійснюють масовані артилерійські обстріли по території міста, а також намагаються наступати з усіх сторін. Однак, поки що армія Росії не може похвалитися серйозними успіхами на цьому напрямку.

Росіяни провалюють наступ на Донбасі

Згідно із даними, які були опубліковані аналітиками Інституту вивчення війни, стає відомо, що наразі армія Росії не може досягти значних успіхів на Авдіївському напрямку. Все через те, що бійці Збройних сил України вдало відбивають ворожі атаки та не дають окупантам просунутися.

Також там зазначили, що росіяни змогли досягти незначних успіхів в районі населених пунктів Первомайське, а також Красногорівка, які знаходяться в декількох кілометрах від Авдіївки.

В той же час, один із російських військових блогерів заявляв, що армія окупантів нібито змогла взяти під контроль коксохімічний завод в Авдіївці. Однак, ця інформація зовсім не відповідає дійсності, адже жодних підтверджень того, що окупанти його контролюють немає.

Крім того, додамо, що бійці так званої армії ЛНР повідомляли про серйозні проблеми з артилерійськими системи. Саме через, окупанти не можуть завдавати точних ударів по позиціях української армії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, якою є ситуація на Авдіївському напрямку. Також ми писали, що російські окупанти пішли в наступ в районі міста Авдіївка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.