Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наступ росіян на Авдіївку: що відомо про ситуацію в місті

Розповідаємо, якою є ситуація на Авдіївському напрямку, де російські окупанти нещодавно розпочали активний наступ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

ЗСУ відбивають атаки росіян

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Декілька днів назад стало відомо про те, що армія Росії вчергове розпочала активні наступальні дії на Донбасі. На цей раз головні зусилля ворога були зосереджені на місті Авдіївка, однак, окупантам досі не вдалося досягти значних успіхів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Росіяни провалюють наступ на Донбасі

Так, якщо вірити даними, які були опубліковані аналітиками, то стає відомо, що російські окупанти з усіх сил намагаються просунутися на Авдіївському напрямку. Однак, поки що їм не вдається досягти серйозних успіхів, адже більшість атак відбивають Збройні сили України. Зокрема, відомо, що для уповільнення російських спроб наступу ЗСУ використовують мінні поля.

Також зазначимо, що за даними аналітиків, російські військові змогли досягти незначних успіхів в районі населених пунктів Красногорівка (5 км від Авдіївки) та Первомайське (11 км від Авдіївки), однак просувань до самого міста немає.

В той же час зазначимо, що один з російських блогерів заявляв, що окупанти буцімто змогли взяти під контроль Авдіївський коксохімічний завод. Однак, ця інформація зовсім не відповідає дійсності.

Також додамо, що бійці так званої армії ЛНР повідомляли про проблеми з артилерійськими системи, через які вони не можу завдавати точних ударів по позиціях українців.

Ситуація в Авдіївці

Раніше ми писали про те, що за словами голови Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, окупанти намагаються з усіх сил просунутися в районі міста Авдіївка.

"Четверту добу тривають бої. Запеклі й дійсно без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Гатять з усього, що у них є. Активно працює авіація. По Авдіївці − ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту. По позиціях навіть і не рахували − їх дуже багато − сотні обстрілів по позиціях. Десятки за ніч по самому місту", – уточнив Барабаш.

Також він зазначив, що наразі ситуація є дуже напруженою, адже росіяни фактично наступають з усіх сторін. До того ж, окупанти хочуть взяти Авдіївку в оточення, тому ведуть активні наступальні дії. При цьому, як сказав очільник Авдіївської військової адміністрації, росіяни наступають і в день, і вночі.

Крім того, Барабаш додав, що незважаючи на доволі важку ситуацію в місті, українські захисники все ж продовжують відбивати атаки російських окупантів та не дають їм просунутися на Авдіївському напрямку.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому російські окупанти пішли в наступ на Авдіївському напрямку. Також ми повідомляли, що СБУ вдалося знайти винуватців у ракетному ударі по населеного пункту Гроза.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.