Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни хочуть переломити хід бойових дій — яка ситуація під Авдіївкою

Українські військові кажуть, що ворог вдається до ракетних та авіаційних ударів по Донеччині, аби отримати якусь знакову "перемогу"

Фото: Генштаб ЗСУ, АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Ворог хоче переломити хід бойових дій

Фото: Генштаб ЗСУ, АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Ворог продовжує вести активні наступальні дії в районі Авдіївки на Донеччині. Російські військові застосовують авіацію.

Про це йдеться в повідомленні речника Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна в ефірі телемарафону.

Військові кажуть, що ворог прагне отримати хоч якусь знакову "перемогу" та переломити хід бойових дій.

"Авдіївку ворог розглядає як можливість отримати якусь знакову "перемогу" та переломити хід бойових дій. Якщо на початку повномасштабного вторгнення Авдіївка розглядалася ворогом як щось незначне, то сьогодні захоплення або оточення Авдіївки для нього чи не найбільше, чого він може досягнути на даному етапі", – розповів Штупун.

За словами речника Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, за минулу добу противник завдав одного ракетного удару та 39 авіаційних. Також ворожі військові провели 51 бойове зіткнення і здійснили 930 артилерійських обстрілів.

Водночас в зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" українські захисники мужньо тримають оборону. Зокрема, бійці ЗСУ відбили понад 10 ворожих атак у районі Авдіївки.

Ворог почав наступ під Авдіївкою: що каже місцева влада

Як ми вже розповідали, в Авдіївській міській військовій адміністрації повідомляли про масований наступ армії РФ в районі Авдіївки на Донеччині. Ситуація там залишається "дуже напруженою".

За словами очільника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, нещодавно ЗСУ підбили понад 60 одиниць російської техніки – такого ще жодного разу не траплялось.

"Ситуація залишається дуже напруженою. Дійсно, вчора вони масовано пішли в наступ. Приблизно з 3-ї почалися масовані обстріли позицій навколо міста. І з півночі, і з півдня, і саму "промку" також почали крити", – йдеться у заяві.

За словами Барабаша, ближче до шостої ранку ворог почав бити по місту. Великими силами 10 жовтня росіяни проводили штурм. Для цього використали десятки одиниць броньованої техніки, але ЗСУ вже спалили значну частину.

У Генштабі ЗСУ кажуть, що на Авдіївському напрямку російські загарбники силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області.

Раніше ми зазначали, що СБУ назвала імена навідників удару по селу Гроза. Також ми повідомляли, як президент Володимир Зеленський відреагував на ракетний терор з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.