Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У ворога паніка — що допомогло ЗСУ змінити ситуацію на фронті

Генерал-лейтенант Сергій Наєв детально пояснив, яким чином озброєння від західних партнерів допомагає знищувати ворога

Фото: Генштаб ЗСУ

Зброя західних партнерів допомагає змінити ситуацію на полі бою

Фото: Генштаб ЗСУ

У бійців ЗСУ з’явилась велика кількість озброєння і техніки, які кардинально змінюють ситуацію на полі бою на користь України. Така перевага стала можливою завдяки пакетам військової допомоги від західних партнерів.

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю виданню Укрінформ.

"Після того, як західні країни-партнери виділили Україні пакети військової допомоги, в лавах ЗСУ з’явилася велика кількість ОВТ, що кардинально на важливих операційних районах почала змінювати хід бойових дій в наш бік, нагадуючи загарбникам з Російської Федерації, що їхні плани, а зокрема "демілітаризація" нашої країни, їм точно не вдадуться", – каже він.

За словами Наєва, для захисту повітряного простору України від ворожих крилатих ракет та безпілотників ЗСУ вже отримали:

  • ЗРК Gepard;
  • MK Victor;
  • Avenger;
  • ПТРК Javelin;
  • ПЗРК Stinger.

Також Наєв детально розповів, як допомагає на війні інше надане партнерами озброєння:

  • міліметрові кулемети Browning M2 — використовують для ліквідації піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту;
  • 82- та 120-міліметрові міномети іноземного виробництва — для знищення живої сили противника в укриттях, окопах, а також для руйнування фортифікаційних споруд;
  • спеціальні броньовані та вантажні автомобілі допомагають успішно та швидко виконувати завдання з логістичного забезпечення.

"Наявні зразки озброєння значно підвищують вогневі, маневрувальні та розвідувальні можливості підрозділів протиповітряної оборони як в денний час, так і в темну пору доби. Це не дає можливості противнику застосовувати весь спектр засобів авіаційного ураження, а терористичні удари із застосуванням ракет та безпілотних ударних апаратів не приносять очікуваних результатів для противника завдяки вмілим діям особового складу ЗСУ", — наголосив Наєв.

Ракети ATACMS постачатимуть на постійній основі

Як ми писали раніше, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, надалі ЗСУ отримуватимуть американські далекобійні ракети ATACMS вже на постійній основі.

Міністр уточнив, що отримання Україною таких бажаних ракет ATACMS на постійній основі – це прямий результат домовленості президента Володимира Зеленського та його американського колеги Джо Байдена.

Кулеба розповів, якщо прочитати "між рядків" виступ Зеленського після зустрічі з президентом США, то можна зрозуміти, що було ухвалено "дуже важливе рішення" щодо поставок далекобійних ракет Україні.

Крім того, голова українського МЗС сподівається, що в недалекому майбутньому ЗСУ отримають від США також і ATACMS з радіусом дії 300 кілометрів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни хочуть захопити всю територію Донецької області до 31 грудня. Також ми повідомляли, що окупанти провалюють наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.