UA RU

Демобілізація в Україні: коли військові можуть звільнитись, згідно з новим законом

Верховна Рада України отримала проєкт закону про мобілізацію, який передбачає нові правила звільнення військовослужбовців в умовах воєнного стану

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

У новому законопроєкті зазначили, коли військові можуть демобілізуватись

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Загальна мобілізація в Україні триває з початку повномасштабного вторгнення. Однак, уряд вніс до Ради законопроєкт, який має полегшити процес призову.

Про це йдеться в законопроєкті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Згідно з проєктом, військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, у період воєнного стану, можуть бути звільнені з військової служби на таких підставах:

Головним нововведенням є можливість звільнення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, у період воєнного стану, після 36 місяців безперервної служби.

Коли нововведення наберуть чинності

Раніше ми писали, що зі слів народного депутата Олександра Горенюка, законопроєкт буде розглянуто у Верховній Раді України наступним чином:

Законопроєкт набирає чинності через місяць після його опублікування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яких осіб не мобілізують у 2024-му році. Також ми повідомляли, як можуть покарати чоловіків, які ігнорують повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі