UA RU

Продукти для військових — що треба обов'язково покласти в посилку

Військові розповіли, які продукти харчування завжди користуються популярністю у польових умовах та чи варто передавати домашні вареники та голубці

Фото: АрміяInform, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

На фронт варто передавати їжу тривалого зберігання

Фото: АрміяInform, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Українці, намагаючись підтримати військових, передають їм на фронт велику кількість продуктів харчування. Однак через польові умови найчастіше трапляється так, що їжа швидко псується.

Військовослужбовець ЗСУ Олексій Коновалець розповів, що варто передавати на фронт, а від чого варто відмовитися.

Правила передачі посилок на передову

За словами військового, який має великий досвід перебування у польових умовах на "нулі", варто дотримуватися таких правил під час пакування передач:

Від чого залежать потреби бійців у харчах

Є чимало чинників, які впливають на потреби військових, наприклад:

Які продукти актуальні завжди

За словами військових, на фронті ніколи не будуть зайвими такі харчі:

Чи дозволено передавати консерви у скляних банках

"Саме домашні каші з м'ясом, як-от гречана, рисова, і домашня тушкованка — те, що треба для хлопців, які готують собі самі", – ділиться командир третьої роти 252 батальйону 112 бригади тероборони ЗСУ Олександр Гамарис. Його підрозділ чотири місяці пробув на нулі на Донеччині.

"Так, трошки незручно, що у склі. Як будете везти самі, то це не проблема, а якщо відправляти будь-яким перевізником, то треба дуже гарно упаковувати", — каже військовий.

Застереження: через те, що скляна банка може легко тріснути чи розбитися, деякі військові взагалі відмовляються від консервації. Тому варто відправляти їжу в пластиковій чи бляшаній тарі.

Вареники, голубці, салати — таку їжу можна передавати, тільки якщо ви впевнені, що вона справді оперативно доїде до адресатів і військові або одразу її з'їдять, або матимуть, де зберігати.

Що не можна класти у посилки військовим

Ми раніше писали, про те, що суворо заборонено відправляти бійцям на передову:

Що не варто передавати з продуктів

Волонтери радять дотримуватися простих рекомендацій, купуючи та відправляючи на фронт продукти харчування:

Також треба врахувати, що посилка для військового не має бути великою, адже військовослужбовці повинні бути максимально мобільними.

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні послабили процес виїзду за кордон для деяких категорій чоловіків. Також ми розповідали, що в Україні змінилися правила надання відстрочки за однією з підстав.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі