UA RU

В Україні спростили проходження ВЛК для військових: що потрібно знати

Уряд вніс зміни до законодавства, що дозволило впровадити електронний документообіг для проходження військово-лікарської комісії

Фото: Мілітарний, Генштаб ЗСУ. Колаж: Prо Війну

В Україні спростили проходження ВЛК

Фото: Мілітарний, Генштаб ЗСУ. Колаж: Prо Війну

Військові частини, медичні заклади та ТЦК самостійно можуть обмінюватися широким переліком документів в електронному вигляді. Військовослужбовцям більше не потрібно особисто возити паперові документи.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну.

"Поранена людина, що лікується у львівському шпиталі та отримала відпустку за станом здоров’я, мала б особисто везти документи до військової частини в Донецьку область, щоб написати там особисто рапорт на відпустку, яку хоче провести вдома у Рівному. Важко повірити, що це про сучасну українську армію, але до серпня минулого року було саме так", — наголошує офіцер Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ Оксана Горбач.

Тепер, щоб скористатися електронним документообігом, необхідно:

Таким чином, військова частина, за потреби, самостійно зможе надіслати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки або медичного закладу такі документи військового чи військовозобов’язаного:

Своєю чергою, медичний заклад може обмінюватися з військовими органами такими документами:

В електронному вигляді військовий може надсилати такі документи ВЛК:

Якщо ж військовому або військовозобов’язаному відмовляють у наданні послуги електронного документообігу та вимагають везти документи особисто, необхідно:

Водночас важливо зберігати копії рапортів та згод, які підписує військовий для підтвердження дійсності документів.

Нагадаємо, чи можуть обмежено придатного відправити в бойову бригаду. Також ми писали, чи може ВЛК змінити рішення щодо обмежено придатного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі