UA RU

Виплати для військових: скільки отримують захисники, виведені поза штат

Військовослужбовців можуть вивести поза штат через ряд причин, однак, у такому випадку, виплати для них не припинятимуться

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Скільки платять військовим поза штатом

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зараховані у розпорядження командирів захисники не можуть бити звільненими, оскільки вони закріплені за штабом. Отже, вони мають отримувати заробітну плату.

Про це зазначено у відповідному законі.

Підстави для виведення військового поза штат можуть бути різними:

Після переведення військового поза штат виплати змінюються таким чином:

Хто з військових отримає дві зарплати

Раніше ми писали, як військовослужбовці можуть подвоїти свою заробітну плату і що для цього потрібно зробити.

Усі військовослужбовці щомісяця отримують своє грошове забезпечення, яке залежить від їхньої посади, обов'язків тощо. Проте дехто з них зможе подвоїти свої виплати за певних умов.

Роботодавець військових, що знаходяться на службі, може залишити за ними їхнє колишнє місце роботи й відповідно продовжувати платити зарплату.

Гроші нарахують, якщо військовий проходить:

Тож, якщо роботодавець вирішить й надалі платити своєму працівнику на службі, той зможе паралельно отримувати й грошове забезпечення за службу, й зарплату зі своєї цивільної роботи.

Коли військових можуть взагалі позбавити виплат

Раніше ми вже писали, у яких випадках бійці ЗСУ під час дії воєнного стану можуть не отримувати кошти від держави.

Зазначається, що у першу чергу військовослужбовцям не нараховуватимуть посадового окладу, якщо вони були виведені у розпорядження командирів.

Така ситуація складається часто, особливо, коли військовослужбовець визнаний обмежено-придатним або непридатним до військової служби з переоглядом через певний термін.

Також військовий може залишитися без виплати, якщо його не включили до бойових розпоряджень – у такому випадку від не отримає від держави доплату в розмірі 30 тисяч гривень.

Раніше ми також розповідали, чи зменшать військовим виплати. Також ми пояснювали, що варто знати про компенсацію та виплати відпускних для військовослужбовців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі