UA RU

Виплати військовим у листопаді — яким буде розмір зарплат та додаткової винагороди

З'ясовували, від чого залежатиме розмір зарплат та додаткових виплат для військовослужбовців у листопаді 2023 року

Фото: УНІАН

У листопаді підвищення виплат військовим не передбачається

Фото: УНІАН

У 2023 році порядок виплат зарплат військовим трохи змінився, нарахування стали більш диференційованими. Однак, розмір коштів, які отримує кожен військовослужбовець, безпосередньо залежить від його участі боях та від виконання бойових завдань.

Ми розбиралися, скільки отримуватимуть військовослужбовці у листопаді 2023 року та чи зміниться розмір зарплат та додаткових виплат.

Які зарплати військових у листопаді

Згідно з українським законодавством, у листопаді підвищення виплат та доплат для бійців ЗСУ не передбачено. Тому грошове забезпечення наших захисників залишиться на тому самому рівні, як і у жовтні, а саме:

Грошове забезпечення командира взводу складатиме:

Зарплати інших військовослужбовців вказані в таблицях нижче:

Які надбавки для військових

Згідно з рішенням Міністерства оборони, з 29 вересня збільшили перелік військових, які мають право на додаткову винагороду – зокрема, відтоді більше платять пораненим, інструктором, строковикам, курсантам, а саме:

Варто зазначити, що по 100 тисяч гривень отримують також:

Які пенсії у військовослужбовців

Як ми писали раніше, військові які вже вийшли на пенсію, отримують щомісячні виплати від держави, як й інші українці. Зокрема, для них законодавстом передбачено такі види виплат від Пенсійного фонду:

Важливо, що максимальна пенсія для бійців ЗСУ не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність (не більше 20 930 гривень).

Нагадаємо, на які види допомоги та компенсацій від держави має право військовослужбовець, який звільняється зі служби за станом здоров'я. Також ми писали, що Кабмін хоче змінити розмір надбавок для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі