Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим у листопаді — що зміниться

У 2023 році зарплати військових стали більш диференційованими, проте у листопаді підвищень розміру виплати не передбачається

Фото: УНІАН

У листопаді підвищення рівня зарплат для військових не передбачено

Фото: УНІАН

У 2023 році зарплати військових стали більш диференційованими. Розмір грошових виплат тепер залежить безпосередньо від участі в бойових діях та від виконання бойових завдань.

Про це йдеться в повідомленні командування Сухопутних військ ЗСУ.

У листопаді 2023 року підвищення рівня зарплат для військових не передбачається. Виплати залишаться на тому самому рівні, що й минулого місяця, а саме:

  • стрільці, які не виконують бойових завдань, отримуватимуть 20 587 грн;
  • стрільці, які виконують бойові завдання – 50 587 грн;
  • учасники бойових дій – 120 587 грн.

Грошове забезпечення командиру взводу в 2023 році становить:

  • 28 229 грн – для тих, хто не виконує бойових завдань і не бере участь у бойових діях;
  • 58 229 грн – для тих, хто виконує бойові завдання;
  • 128 229 грн – для учасників бойових дій на передовій.

Який розмір доплат для військових

У листопаді 2023 року, згідно з рішення Міністерства оборони, доплати у розмірі 100 тисяч гривень отримуватимуть також ті військові, які не перебувають у зоні бойових дій, зокрема:

  • 100 тисяч гривень – отримують бійці протиповітряної оборони та ракетних військ, а також артилерії, які здійснюють вогневе ураження противника без умови перебування в зоні бойових дій. Такі виплати бійці отримують з 29 вересня, раніше цим військовим приходило на картку по 30 тисяч гривень
  • 50 тисяч гривень – військові зі складу командування та штабів, які здійснюють управління частинами підрозділів. Нарахування відбувається з 29 вересня, раніше вони отримували 30 тисяч гривень.
  • 30 тисяч гривень – військові, які розміновують території за межами зони ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня.

Поранені військовослужбовці у листопаді можуть розраховувати на зарплату в розмірі 20 тисяч гривень. Інструктори отримують від 15 до 30 тисяч гривень, строковики – 6 тисяч, а курсанти по 2 350 гривень.

Максимальний розмір пенсії для військових

Як ми вже розповідали, максимальний розмір пенсійного забезпечення для бійців ЗСУ не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність. Отже, виходить, що максимальна пенсія військового – 20 930 гривень.

У 2023 році перерахунку пенсій для військовослужбовців не проводили. Вадливо пам'ятати також і про те, що у разі мобілізації військового-пенсіонера, виплати для нього припиняються.

Раніше ми розповідали, як в Україні хочуть змінити правила проходження військової служби. Також ми писали, що Кабмін хоче змінити розмір надбавок для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.