UA RU

Звуки сирен та вибухи: в Нагірному Карабасі розпочалась військова операція Азербайджану

Розповідаємо про новий конфлікт, який нещодавно спалахнув між Азербайджаном та Вірменією на Кавказі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Владу

Азербайджан розпочав військову операцію в Карабасі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Владу

Довгий час Нагірний Карабах був найгарячішою точкою Кавказу, адже вже десятки років там триває конфлікт між Азербайджаном та Вірменією. Нещодавно Міністерство оборони Азербайджану оголосило про проведення нової військової операції в Карабасі.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Азербайджану.

Що відомо про ситуацію в Карабасі

У вівторок Азербайджан оголосив про проведення "антитерористичних заходів локального характеру". Їхня головна ціль полягає у відновленні конституційного ладу Азербайджану в республіці, а також у гарантуванні безпеки азербайджанських військових у цьому регіоні.

На цей час відомо, що у республіці відбуваються інтенсивні бої. Деякі джерела повідомляли про те, що Вірменія завдала кількох ударів по азербайджанських військовослужбовцях. Водночас Азербайджан знищує важливі об'єкти вірменської армії, а також їхні системи ППО.

Зазначимо, що в оборонному відомстві Азербайджану заявили, що військова операція буде тривати до того моменту, поки на території Карабаху не будуть знищені всі військові формування Вірменії.

Складна ситуація на фронті в Україні

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський зробив відверту заяву щодо контрнаступу Збройних сил.

"Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І незважаючи на це, це рухається не дуже швидко", – сказав президент.

Крім того, глава держави додав, що українська армія має повне право атакувати ті місця, з яких окупанти завдають ударів по території нашої країни

"Ви знаєте, що ми застосовуємо зброю наших партнерів виключно на території України. І це правда, але ці (атаки дронів по Росії – ред.) не каральні місії, як вони (росіяни – ред.) вбивають мирне населення. Росія повинна знати, що де б вона не була, з якого б місця не запускалися ракети для ударів по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця. Ми відповідаємо їм: "Ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте", – додав він.

Також президент зазначив, що вбиваючи цивільне населення російський диктатор Путін хоче зламати українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Збройні сили України прорвали оборону під Бахмутом. Крім того, ми повідомляли, що танки Merkava можуть з'явитися в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі