UA RU

Наступ під питанням? Чим обернулися для Росії штурми Авдіївки

Ситуація на Авдіївському напрямку досі залишається напруженою, адже армія окупантів не залишає спроб захопити місто та просунутися вперед

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Бої в Авдіївці

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На території Донецької та Луганської областей триває доволі багато боїв, адже ці напрямки можна назвати найгарячішими на російсько-українському фронті. Зокрема, серйозні бойові дії точаться в районі Авдіївки.

Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

Провал окупантів в районі Авдіївки

Нещодавно український військовий, речник Таврійського угруповання військ, Олександр Штупун зробив важливу заяву, в якій сказав про те, що з того моменту, коли росіяни відновили активний наступ на Авдіївському напрямку, ворожа армія втратила близько 5000 осіб, а також 400 одиниць власної техніки. Мова йде якраз про Мар'їнку та Авдіївку.

Якщо ж вірити супутниковим знімкам, то тут варто відзначити, що на них чітко видно, що в період з 10 по 20 жовтня армія ворога втратила мінімум 109 одиниць техніки. В більшості це бронетехніка та танки, однак, Росія також втратила чимало артилерійських систем.

Слід зазначити, що за словами аналітиків, армія окупантів може знову спробувати піти в масштабний механізований штурм на Авдіївку, адже вони це вже робили 10, 19 та 20 жовтня. Також в ISW додають, що через велику кількість втраченої техніки російські окупанти втрачають свій власний наступальний потенціал.

Ситуація в Авдіївці

Голова міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабашнещодавно розповів про те, що стрілецькі бої на Авдіївському напрямку наразі серйозно зменшилися. Причиною цього стали погодні умови, адже в місті падав великий дощ.

Однак, незважаючи на зменшення активних бойових дій слід враховувати, що ситуація в місті залишається складною, адже російська армія регулярно завдає ударів по Авдіївці. При цьому, Барабаш відзначив, що окупанти б'ють зі ствольної артилерії, реактивних системи залпового вогню, мінометів та навіть завдають авіаударів по місту. При цьому, за минулу добу в Авдіївці серйозно зменшилася активність бойових дій, адже сильний дощ та мокрий ґрунт вносять свій вклад в цю ситуацію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що армія окупантів змінила тактику ведення бойових дій на Авдіївському напрямку. Також ми повідомляли, що Служба безпеки змогла дізнатися імені осіб, які навели удар по селі Гроза.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі