UA RU

Покарання за порушення комендантської години – кого не штрафуватимуть

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про запровадження штрафів для порушників комендантської години, але є певні вийнятки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Деяких українців не штрафуватимуть за порушення комендантської години

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українців каратимуть за порушення комендантської години. Як відомо, такі обмеження по пересуванню вулицями були запроваджені через повномасштабну війну з Росією для безпеки громадян.

Однак, деяких українців не штрафуватимуть через порушення комендантської години, зазначили в Міністерстві внутрішніх справ.

Кого не штрафуватимуть

Штрафувати не будуть через порушення комендантської години у разі:

Які штрафи пропонує Рада

Згідно з рішенням парламенту, за порушення комендантської години, яка триває на території більшості областей України з 00:00 до 05:00, громадяни України мають сплатити штраф. Відповідні нові правила підтримали 233 депутати.

Мета такого законопроєкту - забезпечити громадський (публічний) порядок під час дії воєнного стану, а також реалузвати повноваження поліції, у взаємодії з військовими адміністраціями, у забезпеченні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

Проєкт закону пропонує такі розміри шорафів:

За повторне порушення передбачається покарання у вигляді штрафу:

Як відомо, що під час комендантської години виходити на вулицю можна лише під час повітряної тривоги, щоб дійти до найближчого укриття. При собі обов’язково потрібно мати документи, що посвідчують особу.

Тривалість комендантської години в різних регіонах України

Раніше ми зазначали, що комендантська година діє майже у всіх регіонах України, окрім Закарпатської області.

Тривалість комендантської години в різних регіонах України відрізняється:

Під час комендантської години жителям регіонів заборонено:

Ці заборони не поширюються на осіб, які мають спеціальний дозвіл, наприклад, на працівників підприємств критичної інфраструктури, медиків, співробітників правоохоронних органів тощо.

Ми вже писали про таксі в комендантську годину: як потрапити додому вчасно та без проблем. Також читайте,законна повістка, яку вручили за порушення комендантської години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі