Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Комендантська година в Україні: скільки вона триває в різних регіонах

Розповідаємо, яка тривалість комендантської години в Україні під час повномасштабної війни

Фото: Pexels

Комендантська година

Фото: Pexels

З того моменту, коли армія Росії вторглася в Україну майже по всій території нашої країни було введено комендантську годину. Однак, є виключення.

Ми зібрали для вас інформацію щодо комендантської години в Україні.

Комендантська година по регіонах

Наразі в Україні запроваджено комендантську годину. Вона діє майже у всіх регіонах України, виключенням є лише Закарпатська область, де місцева влада вирішила не впроваджувати такі обмеження. Зазначимо, що тривалість комендантської години по регіонах відрізняється:

  • від 00:00 до 05:00 – Волинська, Вінницька, Київська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Хмельницька Дніпропетровська (є винятки) області, а також місто Київ;
  • від 00:00 до 04:00 – Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області;
  • від 21:00 до 05:00 – Донецька, Луганська, Запорізька області;
  • від 23:00 до 05:00 – Запорізька, Кіровоградська, Харківська області;
  • від 23:00 до 04:00 – Сумська область.

Слід зазначити, що під час комендантської години жителям регіонів заборонено перебувати на вулиці, а також пересуватися на транспортних засобів. Такі дії можуть здійснювати лише особи, які мають певний дозвіл. Крім того, під час комендантської години спеціально встановлені патрулі перевірять ситуацію в населених пунктах.

Штрафи за порушення комендантської

Раніше ми розповідали про те, що в Україні вже довгий час діє комендантська година, яку категорично не можна порушувати. Більш того, народні депутати хочуть ввести чималі штрафи для осіб, які не будуть дотримуватися цих обмежень.

Зокрема, в законопроєкті №10195, який нещодавно було зареєстровано у Верховній Раді йдеться про те, що особи, які будуть порушувати комендантську годину можуть отримати покарання. Сума штрафу, який загрожуватиме українцям складатиме від 8 500 грн до 17 000 грн.

Також слід додати, що штрафи можна буде отримати і за порушення режиму світломаскування або ж режиму роботи під час комендантської години. Їх сплачуватиме сам керівник, а сума таких штрафів може складати від 51 000 грн до 102 000 грн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи є законною повістка, яку особі вручили за порушення комендантської години. Також ми повідомляли, які ціни на оренду квартир, якщо немає комендантської години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.