UA RU

Наступ на Донбасі виявився провалом: скільки ворожої техніки було знищено під Авдіївкою

Під час спроб атакувати Авдіївку в Донецькій області окупаційна російська армія зазнала дуже серйозних втрат

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

ЗСУ знищують ворога

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Декілька днів тому окупанти розпочали новий масштабний наступ на Донбасі. Зокрема, з численних заяв так званих воєнкорів стало відомо, що росіяни мають наміри захопити Авдіївку та загалом Донецьку область. Проте, їхні спроби виявилися провалом.

Про це розповідають аналітики Bild.

Скільки техніки було знищено

Зі слів аналітика видання Юліана Ріпке, під час спроб наступу на Авдіївському напрямку російська армія зазнала дуже серйозних втрат. Зокрема, він зазначив, що в ході цієї атаки армія Росії пішла в наступ колонами, де було близько 100 одиниць техніки, серед яких: танки, вантажівки, БТР, бронемашини та інше. Проте їхні спроби атакувати виявилися провальними, адже Збройні сили України завдали нищівного удару по колоні. Ріпке заявив, що українська армія використовувала артилерію та ПТУР.

Аналітик зазначив, що в ході цієї атаки наші військові змогли ліквідувати близько 200 окупантів, а також близько 60 одиниць техніки. Однак, справжні цифри можуть бути значно більшими.

Також експерт заявив, що попри те, що Збройні сили вдало відбили атаки окупантів в районі Авдіївки, вони все ж далі намагатимуться захопити місто. Ріпке додав, що їхній план полягав у тому, щоб взяти Авдіївку в котел та знищити там наші Сили оборони.

Що відомо про ситуацію в Авдіївці

Раніше ми писали про те, що аналітики Інституту вивчення війни розповіли, якою є ситуація на Авдіївському напрямку та чим закінчуються спроби окупантів атакувати місто. Так, із заяв стає відомо, що росіяни намагаються просунутися на цьому напрямку та захопити Авдіївку. Проте, поки що всі спроби росіян є безрезультатними, адже військові Збройних сил України відбивають атаки ворога. Зокрема, для цього вони використовують мінні поля.

В Інституті вивчення війни також зазначили, що їм вдалося зафіксувати незначні просування окупантів неподалік від Авдіївки. Зокрема, мова йде про успіхи російської армії біля населених пунктів Красногорівка та Первомайське — 5 км та 11 км від Авдіївки відповідно.

Додамо, що один із російських блогерів повідомляв, що армія Росії нібито взяла під свій контроль Авдіївський коксохімічний завод. Однак, аналітики ISW зазначили, що жодної інформації, яка б підтверджувала цей факт, поки що не було. Крім того, за повідомленням деяких бійців так званих армій ЛНР та ДНР, окупанти мають серйозні проблеми з озброєнням.

Нагадаємо, раніше ми писали, якою є ситуація в Авдіївці. Також ми повідомляли, що російські окупанти пішли в наступ на Авдіївському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі