Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Українці зробили свій прогноз щодо закінчення війни – на що чекають громадяни

Нещодавно було проведено опитування, в ході якого вдалося дізнатися, що думають українці про закінчення війни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Що думають українці про закінчення війни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Більшість громадян нашої держави вважає, що війна повинна закінчитися відновленням територіальної цілісності країни. Однак, дехто притримується зовсім інших думок.

Про це йдеться у соціальному опитуванні, яке проводилося Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 по 10 лютого.

Завершення війни

В ході опитування вдалося дізнатися, що наразі у перемогу, повернення всіх окупованих територій включно з Донбасом та Кримом, а також у відновлення територіальної цілісності вірять 65% громадян України.

Натомість, інші респонденти давали такі відповіді:

  • 14% опитаних вважають, що бойові дії перенесуться з території України на територію Росії;
  • 9% опитаних вважають, що Україна зможе повернути всі території, які контролювала до 24 лютого 2022-го року;
  • 4% опитаних вважають, що Україна зможе повернути всі території, за виключенням Криму.

"Водночас з 25% у травні 2022 року до 32% у лютому 2024 року стало більше тих, хто допускає, що в результаті війни можуть бути певні втрати. З цих 32% найбільше (19%) тих, хто вважає, що війна завершиться втриманням територій, які контролюються зараз (у травні 2022 року таких було 6%, але з травня 2022 року Україна визволила значу частину територій)", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у травні 2023-го року у відновлення територіальної цілісності України вірили 71% громадян.

Скільки Україна витрачає на війну

Раніше українські високопосадовці розповіли, скільки коштів доводиться виділяти державі на ведення бойових дій проти ворога.

Зокрема, за словами колишнього міністра оборони України Олексія Рєзнікова, держава кожного дня витрачає близько 100 мільйонів доларів.

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому", – заявляв міністр.

Водночас, схожу заяву робив також міністр фінансів Марченко. Він сказав, що щомісячно країна витрачає на війну проти агресора близько 130 мільярдів гривень.

Натомість, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль говорив про те, що на боротьбу кожного року наша країна змушена витрачати близько 3 трильйони гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про дефіцит коштів на виплати для військовослужбовців. Також ми повідомляли, як військовий може скласти заповіт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.