Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Цифри далекі від даних Росії: Зеленський вперше озвучив втрати України на війні

За словами президента України, кожний загиблий військовий є "дуже великою втратою для нас"

Фото: скріншот, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеленський заявив, що на війні загинула 31 тисяча українських воїнів

Фото: скріншот, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Президент України Володимир Зеленський вперше розповів про трагічні втрати в українській армії під час воєнних дій проти Росії. За його словами, загинула 31 тисяча українських захисників. Голова держави визначив це як велику трагедію для країни.

Про це Володимир Зеленський розповів під час пресконференції 25 лютого.

Президент зазначив, що загибель кожної людини є великою втратою для України. І, хоча, кількість військових, які віддали своє життя за стримування російської агресії та звільнення окупованих територій, не сягають 300 тисяч, чи 150 тисяч, це все одно є трагедією.

"Росіян загинуло 180 тисяч. Всього втрат загиблих і поранених у Росії – до 500 в сумі з пораненими. Українців – 31 тисяча. Я не скажу скільки поранених, бо Росія знатиме, скільки пішло з поля бою", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що кількість загиблих може збільшитися, оскільки деякі українські військові вважаються безвісти зниклими. Проте, Зеленський не надав більше конкретних деталей. За його словами, усі інші цифри, які повідомляють у Росії, не є правдою.

Окрім того, він згадав про тих, хто зник на окупованих територіях, і підкреслив важливість майбутніх обмінів полоненими.

"Минулі обміни показали, що повернулися живими кілька хлопців, які були зниклі. Ми не знаємо, скільки вони вбили цивільних на тимчасово окупованих територіях. Ми дізнаємось це, коли покінчимо з Росією", – додав Володимир Зеленський.

Щодо того, скільки людей вважається зниклими безвісти, Зеленський також не повідомив. Він заявив, що не буде називати конкретне число, оскільки це може бути необ'єктивним.

Раніше ми повідомляли, що українці зробили свій прогноз щодо закінчення війни. Також ми писали, що Зеленський пояснив, чому звільнив головнокомандувача Валерія Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.