Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Серйозні проблеми у ворога: чи може Росія просунутися на Донбасі

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зробив заяву з приводу наступу окупантів

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Буданов висловився про наступ росіян

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Після захоплення Авдіївки російські окупанти намагатимуться й надалі наступати на територіях Донецької та Луганської областей. При цьому, у них немає шансів на успіх.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Заява Буданова

На фоні окупації Авдіївки свою заяву щодо наступальних дій на Донбасі зробив начальник ГУР МО Кирило Буданов. Розвідник вважає, що Росія взагалі не має сил для досягнення стратегічної мети на Донбасі.

Тобто, окупантам не вдасться повністю захопити Донеччину та Луганщину, адже у них не вистачає сил.

Крім того, Буданов заявив, що наразі Збройні сил України, які менші за чисельністю та озброєнням мають доволі серйозні проблеми. Тим не менш, тяжкою ситуація є і в російської армії.

Зокрема, це насамперед пов'язано з тим, що професійних військових армії Росії вдалося ліквідувати ще на початку повномасштабної війни.

Зараз у складі ЗС Росії здебільшого воюють ненавчені призовники, яких відправляють на "самогубгі штурми". Крім того, у Росії також з'являються проблеми з використанням артилерійських снарядів.

Наступ росіян

Раніше в матеріалі The New York Times розповіли, що російські окупанти продовжують активні наступальні дії на п'яти напрямках російсько-українського фронту.

Зокрема, це стосується:

  • Роботинського напрямку;
  • Бахмутського напрямку;
  • Авдіївського напрямку;
  • Мар'їнського напрямку;
  • Кремінського напрямку

При цьому, доволі є складною ситуація в районі Мар'їнки, адже після численних бомбардувань з цього міста фактично не залишилося "живого місця". Крім того, взяття Мар'їнки дає змогу російським окупантам продовжити свій наступ на території Донецької області. Зокрема, таким чином вони можуть здійснити атаку на Вугледар, який є важливим містом для росіян.

Також, на території тимчасово окупованого Маріуполя російські окупанти тримають чималу кількість військ, які вони можуть використати для ймовірного наступу на півдні. Мова йде про 40 тисяч військових.

Нагадаємо, раніше ми писали, якими є плани російських окупантів щодо Харкова. Також ми повідомляли, що німецький канцлер Олаф Шольц назвав чотири кроки для завершення війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.