Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Сподобалася українська "гостинність"? У ЗСУ пояснили плани росіян щодо Харкова

В ЗМІ поширюється інформація про те, що російські окупанти можуть здійснити наступ на Харківщині

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наступ росіян на Харківщині

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

В Збройних силах України висловилися з приводу можливого наступу російських окупантів на території Харківської області. Зокрема, на думку військових, у ворога немає жодних шансів у цій ситуації.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Ілля Євлаш.

Наступ на Харківщині

Під час телемарафону Євлаш заявив, що наразі на Харківському напрямку не фіксується серйозного скупчення військ російських окупантів. Однак, за словами військового, у ворога все рівно немає жодних шансів здійснити успішний наступ.

"У противника на цьому напрямку не буде жодних шансів. Наші Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, постійно відстежується будь-яке переміщення окупантів навіть вздовж лінії фронту", – заявив Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами представника "Хортиці", на цьому напрямку вже тривалий час встановлюються різні фортифікаційні споруди, які допоможуть дати відсіч окупантам у випадку, якщо ті наважаться здійснити ще один наступ.

Чотири кроки для завершення війни

Раніше ми писали про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів, які чотири кроки допоможуть Україні виграти війну.

Зокрема, канцлер заявив:

  1. Колективне стримування, а також оборона Альянсу повинні бути надійними, адже єдність та рішучість – це єдиний спосіб здобути перемогу;
  2. Західні партнери повинні весь час надавати Україні військову та фінансову допомогу (зокрема, Шольц також згадав і про пакет допомоги на 54 мільярди євро, який був нещодавно прийнятий);
  3. Захід має рухатися в стратегічному ключі по обидва боки Атлантики (також Шольц додав, що ворог намагається підірвати єдність між Україною та західними партнерами);
  4. Країни Заходу в жодному разі не можуть допустити війни між Росією та Альянсом (за словами Шольца, Євросоюз готовий будь-якими способами протистояти втягненню у конфлікт).

Від початку війни країни ЄС постачають нашій державі чималу кількість допомоги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Євросоюзі прийняли новий пакет допомоги для України. Також ми повідомляли, чому Україна хоче вступити до Європейського Союзу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.