Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загроза велика: в ЗСУ розповіли про можливий наступ росіян на Київ

Російські окупанти не відмовляються від можливості провести ще один наступ на Київ

Фото: Pexels, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росіяни можуть знову наступати на Київ

Фото: Pexels, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Навесні 2022-го року російські війська покинули територію Київської області, завдяки успішним діям Збройних сил України. Проте ворог може повторити спробу наступу на столицю.

Про це сказав генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко, йдеться в матеріалі ТСН.ua.

Новий наступ росіян

Дмитро Марченко вважає, що російські окупанти планують провести наступальні дії на Півдні України. Зокрема, там вони можуть спробувати втілити в реальність свої підступні плани та відділити материкову Україну від Чорного моря.

Крім того, військовий вважає, що не слід виключати того, що окупаційна армія може спробувати знову провести наступ на столицю України. При цьому, у ворога є достатньо сил, щоб це зробити.

"Я припускаю все. Для цього у них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30–40 тис. людей – не проблема. Це для нас велика проблема. А для них це не проблема. Тому вони ж не рахують людей", – заявив генерал Марченко.

Наразі однією з найгарячіших точок на карті України є місто Авдіївка, де російська війська сконцентрували чимало власних сил.

Яка зброя потрібна Україні

Раніше ми писали про те, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, яка зброя зараз потрібна армії.

Зокрема, за його словами, найбільш пріоритетним озброєнням для армії є:

  • боєприпаси;
  • артилерійські снаряди.

"Україна також потребує різкого збільшення кількості гармат, незалежно від їхнього віку та типу. Роки бойових дій завдають шкоди українським далекобійним гарматам", – сказав розвідник.

Кирило Буданов також заявив, що наразі обидві сторони використовують на фронті приблизно однакову кількість безпілотників. Проте армія ворога частіше намагається завдавати ударів за допомогою дронів.

Очільник Головного управління розвідки зазначив, що важливу роль у війні проти Росії могли б зіграти штурмовики А-50 американського виробництва. Зокрема, завдяки цим літакам можна було б здобути перемогу над Росією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому Сполучені Штати Америки повинні своєчасно постачати допомогу нашій армії. Також ми повідомляли, що президент Польщі назвав "єдину надію на перемогу" для України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.