Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вирішальний фактор у війні: Буданов розповів, яка зброя потрібна Україні

Очільник Головного управління розвідки прокоментував потреби Збройних сил України

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Кирило Буданов/Facebook. Колаж: Pro Війну

Буданов розповів, яка зброя потрібна ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Кирило Буданов/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі українська армія потребує достатньо великої кількості снарядів та боєприпасів, адже вони грають дуже важливу роль у війні проти Росії. Крім того, армії не завадить й інше озброєння.

Про це в інтерв'ю CNN розповів начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов.

Яка зброя потрібна Україні

Буданов зазначив, що наразі наша армія стикається з доволі серйозним браком артилерійських снарядів, тому важливо, щоб союзники надавали якомога більше такої допомоги. Крім цього, наша держава також потребує і боєприпасів, адже вони теж грають важливу роль у війні.

"Україна також потребує різкого збільшення кількості гармат, незалежно від їхнього віку та типу. Роки бойових дій завдають шкоди українським далекобійним гарматам", – сказав розвідник.

Крім того, він зауважив, що російські окупанти намагаються якомога частіше використовувати на фронті безпілотники. Проте, у цьому плані Україна перебуває приблизно на одному рівні з ворогом.

ГУРівець також додав, що доволі серйозну роль для України могли б зіграти американські штурмовики А-10. На думку Буданова, саме завдяки цим літакам можна було б здобути перемогу над Росією.

Чому США не повинні затримувати допомогу

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю німецькому телеканалу ARD розповів, чому Сполучені Штати в жодному разі не повинні затягувати з допомогою для нашої держави.

За його словами, та підтримка, яка надають США для нашої армії грає дуже важливу роль у боротьбі проти Росії, а у випадку відмови від допомоги наслідки можуть бути серйозними. Крім того, такі дії з боку Штатів можуть вплинути на підтримку від Євросоюзу.

"Ні зброєю, ні фінансово. Чому? Тому що, напевно, якби вся Європа об'єдналась, вона б змогла дати достатньо підтримки Україні, але США мають такий вплив, й коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи", – заявив Володимир Зеленський.

Президент додав, що наслідки можуть бути такими:

  • недостатня кількість озброєння;
  • недостатня кількість фінансової допомоги;
  • загроза зникнення союзу між Сполученими Штатами та Європою;
  • у випадку, якщо Україна не витримає, Європа залишається наодинці з окупантами.

США дають найбільшу кількість озброєння для Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Польщі розповів, хто є "єдиною надією на перемогу" для України. Також ми повідомляли, що МЗС розповіли про ситуацію на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.