Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Головна проблема в ЗСУ – що ускладнює наступ на фронті

Журналісти розповіли, що наразі заважає Збройним силам України у війні проти Росії

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Що заважає ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабної війни Україну захищають тисячі військовослужбовців. При цьому, більшість з них середнього віку, а це створює суттєві проблеми на фронті.

Про це йдеться у матеріалі The Times.

Проблема ЗСУ

Наразі в лавах Збройних сил України службу проходять тисячі військовослужбовців. Однак середній вік таких чоловіків становить 45 років. У зв'язку з цим, в української армії доволі обмежені фізичні можливості, а це, своєю чергою, ускладнює військове планування.

"У такому віці важко виконувати завдання. Декому навіть боєприпаси та бронежилети нести на передові позиції важко. Люди закінчуються, а якість підкріплення з кожним разом стає все нижчою", – заявив представник ЗСУ.

Крім того, у матеріалі йдеться про те, що у великій кількості війн, які тривали у минулому столітті, більшість в армії складали 20-річні чоловіки, однак в Україні ситуація зовсім інша.

Також зазначимо, що однією з причин, через які більшість в армії складають саме чоловіки середнього віку, можна назвати велику кількість добровольців, що поповнили лави ЗСУ ще в перші дні війни.

Що може змінити хід війни

Раніше ми писали про те, що представник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів про те, які чинники можуть внести серйозні зміни у війну між Україною та Росією. Він вважає, що першочергово вплив на війну можуть зробити літаки F-16.

"Потрібно не два-три літаки, щоб досягти цього успіху. Зрозуміло, що потрібні літаки, які не будуть поступатися у тактико-технічних характеристиках російським літакам Су-35, які є основними противниками у повітрі сьогодні. Потрібні ті модернізації F-16, які зможуть протистояти такому противнику, які мають потужні радари, які можуть конкурувати з ними", – зазначив Ігнат.

Додамо, що винищувачі можуть:

  • завдавати ударів по важливих об'єктах Росії;
  • збивати крилаті ракети, дрони та інші повітряні цілі окупантів.

Ігнат також згадав, що наразі фактично ніхто не веде повітряні бої, адже в цьому немає сенсу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки літаків А-50 залишилося в Росії. Також ми повідомляли про знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 над акваторією Азовського моря.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.