Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22: деталі

Головнокомандувач Збройних сил України підтвердив ліквідацію двох російських літаків

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Залужний підтвердив збиття літаків

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

14 січня в Мережі з'явилася інформація про знищення двох дуже важливих російських літаків. Згодом цю інформацію підтвердив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Про це йдеться в Telegram-каналі Залужного.

Збиття літаків

14 січня Повітряні сили України повідомили, що над акваторією Азовського моря було збито два російські літаки:

  • Іл-22 (командний пункт);
  • А-50 (літак дальнього радіолокаційного виявлення).

Згодом, цю інформацію також підтвердив і головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", – сказав Залужний.

Також додамо, що головнокомандувач ЗСУ подякував Повітряним силам Збройних сил України за чітко сплановану і добре виконану операцію, в рамках якої було знищено два важливі літаки для Росії.

Крім того, зазначимо, що окрім втрати літаків доволі важливим фактором для росіян стала і втрата екіпажу, адже на борту літаків перебували спеціалісти, які добре вміли працювати з таким устаткуванням.

Запаси росіян

Раніше ми писали про те, що заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю УП розповів про запаси росіян.

Він зазначив, що наразі у Росії не фіксується збільшення виробничих спроможностей, однак, рівень небезпеки все ще високий. Це пов'язано з тим, що в країні триває виробництво ракет.

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогоднішній день, Росія тільки спроможна покривати ті витрати або те застосування, яке вона робить кожен день", – сказав представник розвідки.

Також він додав, що в жовтні 2022-го року на озброєнні в окупантів було близько 1000 високоточних ракет. Наразі цей показник залишається таким же. Це говорить про активне виробництво зброї в Росії.

Крім того, окупанти також накопичують ракети, адже вже тривалий час вони не використовують Х-101 та "Калібр".

Нагадаємо, раніше ми писали про нові дрони-камікадзе, які розробив Іран для Росії. Також ми повідомляли, що окупанти використали на війні в Україні ракети виробництва Північної Кореї.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.