Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія збільшує виробництво ракет? У ГУР розповіли деталі про запаси росіян

Представник Головного управління розвідки розповів про виробництво ракет окупантами

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Скібіцький каже, що зараз не фіксується збільшення обсягів виробництва ракет Росією

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

З початку війни російські війська завдають регулярних ракетних ударів по території України. При цьому, ворог не зменшує їхню кількість, адже активно продовжує виробництво такого озброєння.

Про це під час подкасту "Української правди" розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Виробництво ракет

За словами представника ГУР МО, наразі у ворога не фіксується збільшення спроможностей щодо виробництва ракетного озброєння. Однак, попри це, небезпека все ж залишається високою, адже окупанти в будь-який момент можуть здійснити черговий ракетний удар.

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогоднішній день, Росія тільки спроможна покривати ті витрати або те застосування, яке вона робить кожен день", – сказав ГУРівець.

Також Скібіцький додав, що в кінці 2022 року в окупантів на озброєнні було близько 1000 високоточних ракет. Наразі, цей показник залишається майже таким самим. Це може свідчити про те, що Росія виробляє стільки ж ракет, скільки й втрачає, однак їхні запаси суттєво не збільшуються.

Крім того, представник розвідки зазначив, що окупанти вже декілька місяців не застосовують ракети "Калібр", а також Х-101, а це може свідчити про накопичення запасів.

Нові дрони від Ірану

Раніше ми писали про те, що за інформацією Sky News, Іран розробив для Росії нові дрони-камікадзе "Shahed-107". Також ця країна може передати агресору чимало ракет.

Зазначимо, що новий варіант "шахеда" дещо відрізняється від попередніх моделей, зокрема, тут можна виокремити такі характеристики:

  • максимальна дальність польоту – до 1 500 км;
  • довжина – 2,5 м;
  • розмах крил – 3 м.

Також додамо, що новий безпілотник буде оснащений трансмітером для передавання відео. Таким чином, його можуть застосовувати для ударів по цілях на лінії фронту (зокрема, атаки можуть здійснюватися на техніку та іншу зброю української армії).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти використали на війні в Україні північнокорейські ракети. Також ми повідомляли, скільки ракет є на озброєнні у росіян.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.