Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загроза дуже серйозна: скільки крилатих ракет Росія має на озброєнні

За словами представника розвідки, Росія має на меті й надалі атакувати ракетами Україну та прагне зберегти статус "військової наддержави"

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Росія має близько 900 крилатих ракет

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

На початку повномасштабної війни на озброєнні Росії було близько 2300 стратегічних ракет. Але станом на зараз у ворога залишилось близько 900 одиниць озброєння.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Скільки ракет Росія має на озброєнні

За словами представника розвідки, ворог має на озброєнні такі ракети:

  • крилаті ракети Х-555:
  • ракети Х-55:
  • крилаті ракети "Калібр".

Також у ГУР кажуть, що Росіє має на озброєнні близько 10 тисяч ракет до комплексу С-400 і значні запаси для С-300.

"Запаси у них ще є і вони становлять серйозну загрозу для української системи протиповітряної оборони", – підкреслив представник ГУР.

Навіщо Росії ракети

Крім того, представник розвідки наголосив, що Росії потрібна велика кількість крилатих ракет, бо у ворожої країни є дві стратегічних мети:

  • ворог прагне й надалі обстрілювати Україну:
  • Росія хоче хизуватися ракетами, щоб зберігати статус "військової наддержави".

"Росія хоче показати, що вона здатна проводити ефективні дії і на інших напрямках. Проте кількість ракетного озброєння, про яке ми говоримо, відомо нашим союзникам та майбутнім партнерам, чи ворогам росіян", – зауважив він.

Росія оснащуватиме ракети касетними боєприпасами

Раніше ми писали про те, що Центр національного спротиву отримав докази того, що російські окупанти планують обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами. На жаль, таке озброєння здатне завдати величезних руйнувань та призвести до загибелі багатьох людей.

Докази, отримані ЦНС, включають документи Дубненського машинобудівного заводу, на якому окупанти виготовляють ракети. Документи свідчать про те, що Міністерство оборони Росії у жовтні 2023 року поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети X-32, оснастивши їх касетним блоком.

Касетні боєприпаси містять тисячі дрібних боєприпасів, які розкидаються на великій площі. Вони часто призводять до численних жертв серед мирного населення, оскільки їх важко виявити та уникнути.

Станом на зараз не зафіксовано застосування російськими військовими крилатих ракет X-32 з касетними боєприпасами. Однак це не виключає можливості їх використання в майбутньому.

Центр національного спротиву закликає українців оперативно реагувати на тривогу, адже ворог нехтує міжнародним правом та готовий застосувати більш смертоносну зброю проти цивільного населення.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про те, яка з країн вирішила припинити обговорення допомоги для України. Також ми писали, чому силам ППО під час масованої атаки 8 січня вдалось збити лише 18 ракет із 59.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.