Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Масована атака по Україні 8 січня — чому вдалось збити лише 18 ракет із 59

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, відсоток збиття ворожих ракет залишається таким самим, як і був раніше

Фото: УНІАН, ДСНС, Нацполіція. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів про роботу сил ПП вранці 8 січня

Фото: УНІАН, ДСНС, Нацполіція. Колаж: Pro Війну

Вранці 8 січня Росія вкотре здійснила масований удар по території України. Ворог запустив 59 ракет різного виду, але збити вдалось тільки 18.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів про роботу сил ППО по ворожих цілях.

За його словами, попри те, що під час масованої атаки по Україні 8 січня вдалося збити 18 ракет, відсоток збиття залишається тим же. Водночас Росія зменшує кількість цілей під час кожного нового обстрілу.

"Велика кількість була балістичних ракет, такі цілі можна збивати лише засобами, які можуть це робити, такі як Patriot. Тому такий результат сьогодні, тому що багато кажуть що не надто високий відсоток збиття. Відсоток залишається як і був", –- пояснив він.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що звісно, хотілось би збити більше ракет X-101, але 18 з 24 теж непоганий результат, враховуючи таку кількість засобів повітряного нападу.

Інтенсивність атак стає меншою

За словами Юрій Ігната інтенсивність атак Росії меншає, зокрема:

  • 29 грудня Росія запустила по Україні 158 засобів повітряного нападу;
  • 2 січня – 134 ракети різних видів;
  • 8 січня – 59 ракет.

Масований ракетний удар вранці 8 січня

Раніше ми писали про те, що Росія вкотре атакувала Україну, використовуючи стратегічну авіацію. Російська армія випустила крилаті та балістичні ракети, внаслідок чого вибухи лунали у багатьох українських містах.

Правоохоронці кажуть, що внаслідок ракетних ударів 8 січня в Україні загинуло 4 людини, а ще 34 отримали поранення.

За інформацією правоохоронців, 8 січня вранці РФ атакувала Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Хмельницьку області:

  • У Дніпропетровській області внаслідок ракетних ударів по Кривому Рогу, Новомосковську та селу Надія Криворізького району загинула одна людина та 28 зазнали поранень, у тому числі постраждало четверо дітей. Пошкоджено приватні будинки та цивільну інфраструктуру.
  • Російська армія вдарила ракетами по Запоріжжю. Поранення отримали п’ятеро людей. Крім того, пошкоджено два багатоквартирні будинки, автомобіль та цивільну інфраструктуру. Внаслідок російського удару по містах Харків та Зміїв одна людина загинула, п’ятеро мирних мешканців поранені, пошкоджено два приватні будинки, регіональний центр професійної освіти.
  • У Хмельницькому через російський ракетний обстріл двоє людей загинули, було пошкоджено багатоквартирний будинок.

Також відомо, що в Харкові вранці пролунало щонайменше 4 вибухи. Було пошкоджено підприємство, навчальний заклад. Травмовано 53-річну жінку, її стан нетяжкий. Потерпілу госпіталізували.

Раніше ми писали про те, що військовий розповів, через кого почалась війна в Україні. Крім того, ми зазначали, що Залужний висловився з приводу підготовки українських військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.