Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Підготовка українських військових: Залужний розповів, скільки бригад можна готувати одночасно

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний висловився з приводу того, скільки військових можна одночасно готувати до служби

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Залужний розповів про підготовку військових

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Після того, як чоловіків призивають до війська, їх відправлять на військову підготовку. При цьому, одночасно до ведення бойових дій можуть готувати 10 бригад Збройних сил України.

Про це під час брифінгу розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Підготовка військових

Під час брифінгу Валерій Залужний розповів, що наразі в Україні одночасно можна готувати 10 бригад, які будуть здатні вести бойові дії.

"Я згоден з будь-якими ініціативами, які навіть підвищують відповідальність за потрапляння людини на фронт непідготованою. Такого бути не може. У нас є чудова можливість використовувати як наші можливості, так і можливості наших партнерів – і вони приділяють підготовці наших військ велику увагу", – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, під час брифінгу Залужний також висловився і з приводу можливого призову молоді, віком від 18 до 25 років. Головнокомандувач зазначив, що він хоче, щоб у війську службу проходили особи, які здатні виконувати бойові завдання.

Залужний про мобілізацію

Раніше ми писали про те, що в ефірі національного телемарафону головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний висловився з приводу запиту на мобілізацію 400-500 тисяч осіб. Він зазначив, що такого запиту від Міноборони не було, проте, вони постійно формуються, адже війську потрібні люди.

"Що стосується безпосередньо цієї цифри, ми цю цифру сформували. Ми цю цифру формували відповідно і на наступний рік. Вона звісно враховує покриття поточного некомплекту який виник, формування нових військових частин, а також прогнозування наших військових втрат, які ми можемо понести протягом наступного року", - розповів Валерій Залужний.

Крім того, генерал зазначив, що озвучити цифру стосовно показників призову він не може, адже це є військовою таємницею.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що думають у Верховній Раді з приводу можливої мобілізації жінок. Також ми повідомляли, які зміни щодо обмежено придатних готують нардепи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.