Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія атакувала Київ та Харків: що відомо про масований обстріл 2 січня

У Києві зафіксовано падіння уламків ракет, у Подільському районі спостерігається сильне задимлення, 27 людей госпіталізовано до лікарень

Фото: КМВА, скрін відео. Колаж: Pro Війну

Ворог 2 січня завдав масованого удару по Україні

Фото: КМВА, скрін відео. Колаж: Pro Війну

Російські терористи вночі та зранку 2 січня знову завдали потужних масованих ударів по Україні. У Києві зафіксовано падіння уламків у багатьох районах, виникли пожежі, а також є вимкнення світла та води. У Харкові постраждало понад 40 мирних жителів.

По це інформують пресслужби місцевих військових адміністрацій.

Масована атака на столицю

За словами мера Віталія Кличка, у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. Крім того, 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали 20 людей, 19 із них медики госпіталізували.

Кличко також повідомив, що у Подільському районі палає складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв. Екстрені служби працюють на місці, повідомив він.

Станом на 9 годину ранку, за даними столичної міської військової адміністрації, зафіксовано такі наслідки масованого удару по Києву:

  • в Подільському районі пошкоджено магістралі водопостачання та горять щонайменше 6 авто, палає складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв;
  • в Солом’янському районі зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків;
  • в Деснянському районі є загорання супермаркету;
  • в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення;
  • в Голосіївському районі падіння решток на відкритій території;
  • в Печерському районі – на дах 9-типоверхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;
  • в Оболонському районі є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень;
  • в Подільському районі загорання на території ринку, пошкоджено газову трубу, зафіксовано падіння уламків на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку;
  • Шевченківський район – падіння решток на відкриту територію.

Задимлення у Подільському районі

У Подільському районі столиці фіксують сильне задимлення через пожежі, які виникли внаслідок ракетної атаки. У КМДА просять тих, то перебуває у місцях задимлення, до поліпшення ситуації зі станом повітря:

  • закрити вікна;
  • обмежити перебування на вулиці;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

Що відомо про постраждалих у Києві

За даними Віталія Кличка, у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців вивели з будинку.

Згодом стало відомо про те, що одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті "швидкої". 27 постраждалих госпіталізовані.

Наслідки атаки на Київщині

За даними Київської обласної військової адміністрації, в області через падіння уламків у місті Вишневе пошкоджено 5 багатоквартирних будинків. Організовано евакуацію людей до найближчих пунктів обігріву, з людьми працюватимуть психологи ДСНС.

У громадах Київщини пошкоджено низку приватних будинків, понад 60 автомобілів. Через падіння уламків сталася пожежа в недобудованій церкві, пошкоджено декілька підприємств, складських приміщень. Ушкоджень зазнав один з обласних медзакладів.

За оперативною інформацією, 2 людини загинули (у Фастівському районі), ще 11 поранені, зокрема 1 дитина. Їм надається необхідна медична допомога.

Атака по Харкову

Російські війська завдали удар по Харкову, використавши "Кинджали" та ракети С-300, повідомив мер міста Ігор Терехов. Відомо про одну загиблу жінку і 44 постраждалого, зокрема:

  • постраждало 5 дітей: 3 хлопчики 9 років; дівчатка 6 і 13 років. У потерпілих дітей – вибухові травми, забої, акубаротравми, гострі реакції на стрес;
  • також поранень зазнали 24 жінки віком від 19 до 84 років і 15 чоловіків – від 24 до 60 років;
  • наразі 28 пацієнтів перебувають у лікарнях, в тому числі 3 дітей. Медики оцінюють їх стан як середній.

Обстріл селища на Херсонщині

Крім того, ворожі військові обстріляли центр селища Білозерка на Херсонщині, поранена жінка, у неї травма ноги, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації. У населеному пункті через атаку зникло світло.

Росія запустила по Україні понад 10 "Кинджалів"

За даними військових, Повітряні сили ЗСУ збили:

  • понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55;
  • понад 10 "Кинджалів".

За словами начальника КМВА Сергія Попка, повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запускав "Шахеди", а потім вдався до ракетної атаки.

Зеленський відреагував на ворожу атаку

За словами президента України Володимира Зеленського, внаслідок масованого удару Росії по Україні 2 січня, загинуло 4 людей, поранення отримали 92.

"Зараз триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби. Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога", – написав президент.

Зеленський також висловив співчуття рідним та близьким українців, які загинули внаслідок ворожої атаки.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.