Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія нагнітає ситуацію у Чорному морі — до чого готуватися українцям

За словами Наталії Гуменюк, Росія вивела у Чорне море три ракетоносії, на яких ворог може розмістити до 16 "Калібрів"

Фото: Міноборони Росії, скрін. Колаж: Pro Війну

Гуменюк повідомила про небезпеку ракетних ударів із Чорного моря

Фото: Міноборони Росії, скрін. Колаж: Pro Війну

Росія нагнітає ситуацію у Чорному морі. На бойове чергування ворог вивів відразу три носії ракет.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Сьогодні ситуація в Чорному морі ворогом нагнітається. І не думаю, що штучно. Тому що дійсно довготривалий час ракетоносії не перебували на бойовому чергуванні. Сьогодні ми зафіксували виведення одразу трьох", – сказала Гуменюк.

Які саме ракетоносії вивела Росія

За словами Наталії Гуменюк, у Чорне море Росія вивела такі ракетоносії:

  • два підводних човни;
  • фрегат "Адмірал Макаров".

"Спорядження їх разом може сягати 16 "Калібрів". Це дуже потужний сигнал про підвищення ракетної небезпеки на цьому напрямку. І "Калібри", нагадаю, це високоточна зброя, яку дуже часто ворог спрямовує на конкретні об'єкти, які обирає за свою ціль", – акцентувала Гуменюк.

За словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, російські військові вже давно шукали варіації щодо ураження енергетичної, критичної та промислової інфраструктури, яка важлива для української економіки.

"Ну і звісно не залишається поза увагою припортова інфраструктура, яка також не дає спокою ворогу", – резюмувала речниця Сил оборони Півдня.

Чи готує Путін "новорічний" ракетний удар

Як ми зазначали, Росія може посилити атаки України напередодні та після Нового року. У першу чергу, варто бути пильними мешканцям прифронтових територій. Задля власної безпеки, їм варто виїхати до інших регіонів, наголосила речниця сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. У тому випадку, якщо відсутня така можливість, у жодному випадку не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"Нікого не хочу лякати, але усвідомлювати цю небезпеку необхідно", – додала Гуменюк.

Крім того, існує версія, що ворожі військові вже тривалий час не використовували свої ракетоносії з "Калібрами", які базуються у Чорному морі. Тому саме у період новорічних свят вони можуть компенсувати це, здійснити масовані ракетні атаки.

Гуменюк зазначила, що для російських повітряних атак характерним є їхнє спрямування переважно на цивільну інфраструктуру. Наприклад, в грудні ці атаки призвели до пошкодження портової інфраструктури, складів для зберігання зерна та житлових будинків.

Якщо згадати події минулого року, то саме на у новорічну ніч російська армія масовано атакувала нашу країну. Тому не виключено, що цього року повториться такий самий сценарій.

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.