Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Обстріли балістикою посиляться? Хто може постачати нові ракети Росії

Представник Голвного управління розвідки каже, що Росія наразі докладає великих зусиль, аби отримати балістичні ракети від Ірану

Фото: ГУР, Мінобоорони. Колаж: Pro Війну

Розвідка розповіла про поставки Росії балістичних ракет

Фото: ГУР, Мінобоорони. Колаж: Pro Війну

Росія дуже хоче якнайскоріше отримати балістичні ракети від Ірану. Але поки переговори між двома країнами не мають успішного результату.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк у коментарі виданню "РБК-Україна".

Розвідник каже, що ще з 2022 року ворожа країна не полишає спроб отримати від Ірану нові крилаті ракети. Мова йде, в першу чергу про балістичні ракети Fateh-110 і Zolfagar.

"Росія "завзято працює" у цьому напрямку, а також докладає зусиль на дипломатичній арені, але вони наразі безуспішні", – зазначив представник української розвідки.

У ГУР кажуть, що наразі не фіксувалось постачання такого виду озброєння від Ірану до Росії.

"Відповідних рішень чи домовленостей між Москвою та Тегераном, за нашими даними, натепер також немає", – додав представник ГУР.

Що кажуть у США

Минулого тижня представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі сказав, що Іран вже почав постачати Росії:

  • ударні дрони-камікадзе;
  • керовані авіабомби;
  • артилерійські снаряди

Також Тегеран, за словами американського чиновника, розглядає різні варіанти передачі Росії балістики малої дальності Ababil та Fateh-110.

Джон Кірбі також уточнив, що стурбованість американської влади викликало те, що військові Ірану показували свої напрацювання воорожому міністру оборони Росії Сергію Шойгу. Офіційно ці дані російська влада жодними чином не коментує.

Як виглядає новий іранський дрон

Як ми зазначали, в столиці Ірану представили дрон-камікадзе Shahed-238. Ця техніка має унікальні особливості, тому виявити в небі ці дрони стало в рази складніше, зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Згідно з інформацією виробника безпілотників, новий "шахед" має такі особливості:

  • реактивний двигун;
  • різне радіолокаційне наведення.

Речник Повітярних сил акцентував увагу на кольоровому чорному забарвленні нових ударних дронів, аби бути мен помітними у небі для сил протиповітряної оборони.

Але Ігнат уточнив, що поки немає точної інформації щодо того, чи отримала ворожа країна оновлені дрони від Ірану, але "відповідний досвід у цих країн вже є".

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.