Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія змінила тактику атак шахедами – у ПС назвали причину

Розповідаємо, про атаку шахедами 16 листопада та пояснюємо, чому вона сталася у "нетиповий" для Росії час

Фото:  Командування ПС ЗСУ. Facebook. Колаж: Pro Війну

Атака шахедами 16 листопада

Фото: Командування ПС ЗСУ. Facebook. Колаж: Pro Війну

Щодня Росія завдає ударів по території України. Сьогоднішній день не став виключенням. Російська армія атакувала Україну безпілотними літальними апаратами типу "Шахед". Водночас Збройні сили Росії змінили тактику своїх атак. Тепер країна-агресорка запускає ударні дрони зранку, а не вночі.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини" 16 листопада.

За його словами, противник змістив часові рамки ударів з повітря. Зокрема, він підкреслив, що було вже о пів на дев'яту, але небезпека російсько-іранських безпілотників ще тривала.

"Маємо зараз о 8:30, але тривоги ще тривають. Зазвичай в цей час ми даємо статистику збиття, скільки летіло, куди й що вдалося знищити в повітряному просторі. Цього разу близько 10 БПЛА атакували Україну", – розповів Юрій Ігнат.

Він пояснив, що для дронових атак ворога, зазвичай, "стандартний час" з 22:00 до 3-4 ночі. Вони завдавали удари хвилями з різних напрямків.

"Перед цим, якщо увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. Цього разу пізніше. Вони побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше їх збивати, тому що є візуальна прив'язка до цілі. Тому власне був обраний нічний час. Зараз ночі трошки довші і видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу протиповітряній обороні. Мається на увазі мобільним вогневим групам, яким вкрай потрібна саме візуальна прив'язка до цілі", – підсумував речник.

Скільки шахедів виготовляє Росія

Ми вже писали раніше, що наразі в Росії триває крупновузлова збірка з іноземних деталей, а також певна кількість свого виробництва, проте вона є доволі незначною.

Зазначається, що цілі, які поставили собі російські окупанти, зовсім не відповідають масштабам виробництва, які наразі присутні в країні. Зокрема, зараз держава-агресорка може виготовляти декілька десятків дронів-камікадзе щомісяця, хоча справжня мета набагато масштабніша.

Варто додати, що окупанти з усіх сил намагаються розвивати виробництво безпілотників на території Татарстану, адже там вони будують великий завод. Проте, як наголошується, "росіяни ще не вийшли на повноцінні потужності".

Чому Росія почала частіше "бити" балістикою

Останнім часом російська армія активізувала удари балістичними ракетами. Зокрема, вони тепер частіше використовують таке озброєння в південній частині України. Зазначається, що це може свідчити про розгубленність ворога.

Наголошується, що використання балістики дійсно активізувалося. І, скоріше за все, це пов'язано з підтриманням рівня напруження на той період, поки немає змоги завдавати ударів і тиснути більш потужно.

Раніше ми вже розповідали, у чому перевага українських шахедів. Також ми пояснювали, тактику ведення бойових дій перед початком зими хоче застосувати країна-агресорка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.