Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Готуються до збільшення атак по Україні? Скільки "шахедів" виготовляє Росія щомісяця

Представник Головного управління розвідки розповів, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виробляє країна-агресор

Фото: Скріншот

Виробництво "шахедів"

Фото: Скріншот

Виробництво дронів-камікадзе "шахед" на території Росії розпочалося декілька місяців тому. Однак, наразі країна-агресор не може виготовляти велику кількість таких безпілотників.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник ГУР Андрій Юсов.

Скільки "шахедів" виробляють в Росії

За словами представника Головного управління розвідки, наразі в Росії триває крупновузлова збірка з іноземних деталей, а також певна кількість свого виробництва, проте вона є доволі незначною.

Також Юсов зазначає, що цілі, які поставили собі російські окупанти, зовсім не відповідають масштабам виробництва, які наразі присутні в країні. Зокрема, за словами Юсова, зараз держава-агресор може виготовляти декілька десятків дронів-камікадзе щомісяця, хоча справжня мета набагато масштабніша.

Також він зазначив, що окупанти з усіх сил намагаються розвивати виробництво безпілотників на території Татарстану, адже там вони будують великий завод. Проте, як сказав Юсов, "росіяни ще не вийшли на повноцінні потужності".

Росія збільшить кількість авіації

Раніше ми писали про те, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, що окупанти планують серйозно збільшити кількість власних літаків та вертольотів, адже під час повномасштабної війни на території України вони втратили дуже багато такої техніки.

Валерій Залужний також зазначив, що не дивлячись на такі великі втрати серед авіації, армія ворога все одно має значну перевагу в небі, а це, своєю чергою, впливає на ведення бойових дій. Проте, попри це, Росія буде збільшувати кількість авіації.

"За різними оцінками, на кінець 2023 року противник може наростити кількість авіації до 8 змішаних авіаційних дивізій, тому на цю обставину слід звернути особливу увагу. Але, попри суттєву кількісно-якісну перевагу противника в авіації та засобах ППО, він не може конвертувати її в повне панування у повітрі завдяки вдалій роботі наших підрозділів безпосереднього протиповітряного прикриття військ, які постійно збільшують рахунок уражених засобів повітряного нападу", – сказав Валерій Залужний

Також головнокомандувач додав, що наразі дуже важливу роль у війні грають безпілотники, адже вони перейняли на себе багато завдань, які раніше виконували літаки та вертольоти.

Нагадаємо, раніше ми раніше ми повідомляли, що аналітики ISW порівняли українського генерала Залужного з російським генералом Герасимовим. Також ми писали, чому російська армія не використовує далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.