Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія зможе використовувати ядерну зброю? Путін підписав закон

Країна-терорист скасувала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань

Фото: Pexels

Росія відкликала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань

Фото: Pexels

Росія давно використовує ядерний шантаж як спосіб впливу на інші держави. Сьогодні очільник країни-агресора підписав закон щодо відкликання ратифікації Договору про заборону використання ядерної зброї.

Відповідний документ опубліковано у четвер на офіційному порталі правових актів.

До слова, російський уряд таким вчинком "гарантує безпеку своїм громадянам". Відкликання є "дзеркальною відповіддю" США, що не ратифікували договір.

Попри скасування ратифікації, Росія залишається підписантом Договору і продовжує співпрацювати з країнами-учасницями та глобальною системою моніторингу, яка інформує світ про будь-які випробування.

Російські урядовці наголошують, що скасування ратифікації не свідчить про їхні наміри тестувати ядерну зброю. Вони стверджують, що це рішення узгоджено зі Сполученими Штатами, хоча експерти з контролю за озброєннями висловлюють занепокоєння щодо можливості поступового відновлення ядерних випробувань в Росії.

В чому причина

Раніше ми писали, що цей документ передбачає заборону будь-яких використань ядерної зброї на території, що знаходиться під контролем країни-учасниці.

В Росії скасували ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Причиною тому стали дії влади Сполучених Штатів Америки.

Про це наголосив спікер Держдуми В'ячеслав Володін перед дебатами й парламентським голосуванням з питання про відкликання ратифікації.

Він зазначив, що Росія ратифікувала договір ще у 2000 році, а США не зробили цього через своє "безвідповідальне ставлення до питань глобальної безпеки". З його слів, таким чином російський уряд намагається гарантувати безпеку своїх громадян.

Попри це, Росія залишиться підписантом Договору і продовжить співпрацювати з його організацією та глобальною системою моніторингу, яка інформує світ про будь-які проведені випробування.

В Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України

Також ми наголошували, що майже всі військові дрони, якими на сьогодні володіють окупанти, з Китайської народної Республіки. Однак країна-агресор прагне і сама розвиватися в цій сфері.

В Росії представили нову ініціативу щодо створення власної бази для виробництва безпілотників, яка отримає додаткове фінансування в розмірі близько 60 мільярдів рублів. При цьому важливим завданням є досягнення того, щоб до 2025 року 41% усіх безпілотників мали позначку "Зроблено в Росії".

Нагадаємо, Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю. Також ми писали, що російська армія намагатиметься захопити всю територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.