Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України

Практично всі імпортні БпЛА, котрі зараз є в країни-агресора, були отримані із Китаю

Фото: УНІАН. Колаж: Pro війну

Звідки Росія отримує дрони

Фото: УНІАН. Колаж: Pro війну

Майже всі військові дрони, якими на сьогодні володіють окупанти, в основному з Китайської народної Республіки. Однак, країна-агресор прагне і сама розвиватися в цій сфері.

Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов на засіданні комітету Держдуми з бюджету і податків.

Також Силуанов представив нову ініціативу Росії щодо створення власної бази для виробництва безпілотників, яка отримає додаткове фінансування в розмірі близько 60 мільярдів рублів. При цьому, важливим завданням є досягнення того, щоб до 2025 року 41% усіх цих безпілотників мали позначку "Зроблено в Росії".

В Україні спростили виробництво та ремонт безпілотників

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав два закони. Саме вони передбачають скасування податку на додану вартість і ввізного мита на компоненти для безпілотників.

Законопроєкт №9275 скасовує сплату ПДВ при ввезенні в Україну комплектуючих (матеріали, вузли, агрегати обладнання), що ввозяться підприємствами для власної діяльності з виробництва та ремонту БПЛА.

А законопроєкт №9276 передбачає звільнення від сплати ввізного мита компонентів для виробництва чи ремонту безпілотних систем.

"Підприємство, яке ввезло такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів. У разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі, від яких його було звільнено, та сплатити пеню", – йдеться у повідомленні.

Хто частіше гине на війні проти України

Так, згідно із даними, які були оприлюднені виданням, втрати російських окупантів у війні в Україні становлять десятки тисяч. Однак, найчастіше там гинуть ув'язнені, а також мобілізовані росіяни. Про це свідчать повідомлення російських засобів масової інформації, чиновників, а також пости та публікації родичів загиблих окупантів.

Що ввійшло до нового пакету допомоги від Німеччини Україні

Нещодавно ми повідомляли, що Бундесвер передав Україні другий зимовий комплект військового обладнання включно із засобами протиповітряної оборони.

Зі свого запасу вони нададуть Україні:

  • 1 зенітно-ракетний комплекс Patriot;
  • 4 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn 206;
  • 82 термінали супутникового зв’язку SatCom;
  • 4 патрульних джипи;
  • 50 сенсорів виявлення дронів;
  • 2 танкових тягачі HX81 8x8 і 2 напівпричепи до них;
  • 100 000 похідних аптечок;
  • 27 477 армійських рюкзаків.

Раніше у Міноборони Німеччини зазначали про військову допомогу у вигляді 10 основних бойових танків Leopard1 A5, 15 броньованих машин і майже 20 медеваків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою є ситуація в Авдіївці. Також ми повідомляли, що російська армія пішла в наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.