Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Окупанти зазнають величезних втрат: хто з військових армії Росії гине найчастіше

Розповідаємо, які категорії російських військових зазнають найбільших втрат у війні проти України

Фото: Pexels, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеків та мобілізованих гине найбільшн

Фото: Pexels, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська армія з початку повномасштабного вторгнення зазнає надзвичайно великих втрат. Зокрема, відомо, що станом на 13 жовтня 2023-го року кількість загиблих росіян зросла до 285 тисяч. Примітно, що найчастіше гинуть мобілізовані окупанти та зеки.

Про це повідомляє BBC.

Мобілізовані та ув'язнені

Так, згідно із даними, які були оприлюднені виданням, втрати російських окупантів у війні в Україні становлять десятки тисяч. Однак, найчастіше там гинуть ув'язнені, а також мобілізовані росіяни. Про це свідчать повідомлення російських засобів масової інформації, чиновників, а також пости та публікації родичів загиблих окупантів.

Користуючись інформацією з відкритого простору, журналісти видання та волонтери змогли підрахувати, що з початку повномасштабного вторгнення армії Росії на територію Україну лише за офіційними даними загинуло 4 029 росіян, що були мобілізовані до війська. Також відомо, що третя частина з цих окупантів була ліквідована з початку контрнаступу української армії.

Також зазначимо, що доволі великими є втрати й серед російських зеків, які в основному воювали в злочинній приватній військовій компанії "Вагнер". Їх втрати, за офіційними даними, складають 6 410 осіб. Зараз же велика кількість зеків воює у складі так званих підрозділів Міністерства оборони Росії "Шторм Z".

Крім того, журналістам вдалося підрахувати, що на війні загинуло 34 412 військових армії Росії, дані про яких є вдалося встановити. Серед них було 2 606 офіцерів.

Слід додати, що в матеріалі також зазначили, що справжні дані про втрати окупаційної армії на території України в рази перевищують офіційну інформацію.

Рекордні втрати окупантів за добу

Раніше ми писали про те, що російські окупанти протягом минулої доби (12 жовтня) втратили велику кількість особового складу та техніки. Зокрема, за інформацією, яка була оприлюднена Генеральним штабом Збройних сил України, минулої доби загинуло 1 030 росіян. Крім того, окупанти також залишились без 26 танків, 44 артсистем та 49 ББМ.

Таким чином, загальні втрати окупантів на війні проти України становлять:

  • Особовий склад – ліквідовано 285 920 окупантів;
  • Танки – ліквідовано 4 931 одиницю;
  • Артилерійські системи – ліквідовано 6 807 одиниць;
  • РСЗВ – ліквідовано 811 одиниць;
  • ББМ – ліквідовано 9 313 одиниць;
  • Літаки – ліквідовано 316 одиниць;
  • Вертольоти – ліквідовано 316 одиниць;
  • Засоби протиповітряної оборони – ліквідовано 546 одиниць.

Також зазначимо, що Україна змогла знищити понад півтори тисячі російських безпілотників, 20 кораблів/катерів та безліч іншої техніки ворога.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою є ситуація в Авдіївці. Також ми повідомляли, що російська армія пішла в наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.