Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Системи ППО Patriot та ІRIS-T: що ввійшло до нового пакету допомоги від Німеччини

Бундесвер передав Україні другий зимовий комплект військового обладнання включно із засобами протиповітряної оборони

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Яку допомогу Німеччина надасть Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

У найближчі кілька тижнів до України надійдуть кілька всюдиходів та машин для прикордонників. І це не весь перелік техніки та зброї, яку ми отримаємо.

Про це зазначено на офіційній сторінці федерального уряду.

У Бундесвері зазначили, що зі свого запасу передадуть в Україну:

  • 1 зенітно-ракетний комплекс Patriot;
  • 4 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn 206;
  • 82 термінали супутникового зв’язку SatCom;
  • 4 патрульних джипи;
  • 50 сенсорів виявлення дронів;
  • 2 танкових тягачі HX81 8x8 і 2 напівпричепи до них;
  • 100 000 похідних аптечок;
  • 27 477 армійських рюкзаків.

Раніше у Міноборони Німеччини зазначали про військову допомогу у вигляді 10 основних бойових танків Leopard1 A5, 15 броньованих машин і майже 20 медеваків.

Чи буде Німеччина допомагати біженцям

В Німеччині, яка прийняла чималу кількість біженців з України, починають анульовувати посвідки на проживання наших громадян та вимагають, аби ті повернули фінансову допомогу, яку отримали раніше.

Наприклад, у німецькому районі Ільм в Тюрингії зареєстровані понад 2 400 українських біженців. З них 1 574 отримують соцпідтримку:

  • матеріальну допомогу;
  • забезпечення житлом;
  • догляд за дітьми;
  • мовні курси;
  • медичне обслуговування.

Але місцеві міграційні органи довідались, що 52 особи серед вказаних українців зареєстровані ще й в інших країнах Євросоюзу, куди виїжджали кілька разів на місяць. Ба більше, 23 українці отримували соцвиплати від двох держав.

Саме тому цим людям анулювали посвідки на проживання та припинили виплачувати допомогу. Також кошти, які українці отримували від Німеччини, їм доведеться повернути, а виділені державою місця, де вони живуть, негайно звільнити.

Проти 23 українців, які отримували подвійні виплати, відкриють провадження за порушення закону про іноземців та соціальне шахрайство.

Скільки українських військових планує навчити Німеччина

Після початку повномасштабного вторгнення багато країн щоденно висловлюють свою солідарність Україні у боротьбі з країною-терористом. Однак є країни, які й на ділі дуже допомагають нашій державі. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив, яку кількість українських солдатів планує навчити їхня держава.

Під час свого виступу він вказав, що до кінця поточного року Німеччина має намір навчити 10 тисяч українських солдатів, і цей навчальний процес отримав високу оцінку від Збройних Сил України.

Нагадаємо, Німеччина разом з країнами-партнерами розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні. Також ми писали, якщо в США не проголосують за новий пакет військової допомоги для України, то в бійців ЗСУ буде дефіцит озброєння.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.