Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

РФ скасувала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань — що це означає

Документ передбачає заборону будь-яких використань ядерної зброї на території, що знаходиться під контролем країни-учасниці

Фото: ВВС. Колаж: Pro Війну

Чи зможе країна-агресор використовувати ядерну зброю

Фото: ВВС. Колаж: Pro Війну

В Росії скасували ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Причиною тому стали дії влади Сполучених Штатів Америки.

Про це наголосив спікер Держдуми В'ячеслав Володін перед дебатами й парламентським голосуванням з питання про відкликання ратифікації, пише Reuters.

Він зазначив, що Росія ратифікувала договір ще у 2000 році, а США не зробили цього через своє "безвідповідальне ставлення до питань глобальної безпеки". З його слів, таким чином російський уряд намагається гарантувати безпеку своїх громадян.

Попри це, Росія залишиться підписантом Договору і продовжить співпрацювати з його організацією та глобальною системою моніторингу, яка інформує світ про будь-які проведені випробування.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Ми вже писали, що президент РФ заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру – готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", — повідомив Путін.

В Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України

Також ми наголошували, що майже всі військові дрони, якими на сьогодні володіють окупанти, з Китайської народної Республіки. Однак країна-агресор прагне і сама розвиватися в цій сфері.

В Росії представили нову ініціативу щодо створення власної бази для виробництва безпілотників, яка отримає додаткове фінансування в розмірі близько 60 мільярдів рублів. При цьому важливим завданням є досягнення того, щоб до 2025 року 41% усіх безпілотників мали позначку "Зроблено в Росії".

Росіяни хочуть захопити Донеччину

Ми писали, що російська армія намагатиметься захопити всю територію Донецької області вже до 31 грудня.

"Вони поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлена задача вийти на адмінкордони Донецької області. Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то їм буде простіше дійти до Покровська і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива", — розповів Віталій Барабаш.

Крім того, очільник Авдіївської МВА зазначив, що наразі окупанти завдають масованих артилерійських ударів по території міста та тим самим знищують Авдіївку. Також він додав, що росіяни наступають фактично з усіх сторін, однак, попри це, досягти значних успіхів їм не вдається.

Нагадаємо, армія Росії знову активізувалася на одному із найгарячіших напрямків. Також ми писали, що росіяни провалюють наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.